Uzunca bir zamandır ABD yaptırımları geliyordu, gelecekti derken bazı kesimlere göre hafif bazı kesimlere göre orta kuvvette (sanki deprem ölçüsü) CAATSA yaptırımları geldi.

Geldi de ne oldu, yazılı ve görsel basından takip ettiğim kadarıyla birçok yorumcu bunun S- 400'lerin Rusya'dan alımına bağlıyor.

Fakat bence kesinlikle durum böyle değil iddia ediyorum S-400'ler yarın geri gönderilse birkaç ay sonra Suriye'nin kuzeyindeki durum 4-5 ay sonra giderilse, Doğu Akdeniz sorunu giderilse, Kuzey Irak'taki yapılanma ne bileyim değişik değişik nedenlerle su bulandırılmaya ortam girilmeye çalışılacağına eminim.

O yüzden sürüdeki hiçbir öküzün verilmeyeceğini mutlaka karşı tarafa hissettirilmesi lazım.

Hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem Dışişleri hem de savunma bakanlarının bu konunun bittiği geri dönüşün olamayacağı, S- 400'lerin kurulduğu denemelerinin dahi yapılmış olduğunu defalarca söylemelerine rağmen hala daha bir kesim sarı öküzün verilmesinden yana.

Kesinlikle ben bu isteklerin tavizlerin arkasının geleceği ve en önemlisi Fırat'ın doğusu ile ilgili kararların alınacağı yakın süreçte mutlaka birlik olunmalı, birlikte olunmalı ve bu süreçten tavizsiz bir şekilde çıkmamız sağlanmalı.

Kesinlikle bu sadece bir S-400 meselesi değil bu unutulmamalı. Bu önemli süreçte lakayt davranan kesimin notunu Türk halkının kalın bir kalemle not edeceğini de kimse unutmasın!