Fatma ASLAN KUNDAKCI

Özel Medicabil Hastanesi, kuruluşunun 9’uncu yılında, hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için ek binasını faaliyete açtı. Hizmet kalitesini aldığı JCI belgesiyle taçlandıran ve ‘Yalın Hastane’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Özel Medicabil Hastanesi’nin ek hizmet binasının açılış törenine eski bakanlardan Faruk Çelik’in yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, milletvekilleri ile Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de ‘Yalın Hastane’ konseptinde hizmet veren tek hastane olduklarına değindi. 

ŞİFA DAĞITMANIN MUTLULUĞU

Sağlık sektörünün zor bir sektör olmasına rağmen şifa dağıtmanın her şeyden fazla mutluluk verdiğine değinen Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, bu nedenle Özel Medicabil Hastanesi’ni genişletme kararı aldıklarını kaydetti. Ek hizmet binası ile poliklinik sayılarının 26’dan 44’e yükseldiğini dile getiren Ömer Faruk Bilgen, hastalara daha iyi hizmetin yanı sıra istihdama yapacakları katkının da önemine dikkat çekti. 

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR MARKA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’e Bursa’nın sağlığına yaptıkları yatırım nedeniyle teşekkür etti. Özel Medicabil Hastanesi ek hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen Başkan Aktaş, “Sağlık ve eğitim alanındaki yatırımlar, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin göstergesidir. Türkiye son yıllarda bu iki alanda da önemli yatırımları hayata geçirdi, hem özel hem de kamu alanında… Özel Medicabil Hastanesi de bunlardan biri ve kendini kanıtlamış bir marka… Başta Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

DEVRİM NİTELİĞİNDE YATIRIMLAR

Eski bakanlardan Faruk Çelik ise Türkiye’de AK Parti iktidarı döneminde sağlık alanında devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl iki ve üçüncü derece sağlık kurumlarından 560 milyon kişinin hizmet aldığını, bu rakamın yüzde 14,6’sının ise özel hastaneleri tercih ettiğini kaydetti. Sağlık sektöründe özel hastanelerin payının her geçen gün arttığına değinen Faruk Çelik, bunda yapılan güzel yatırımların etkisi olduğunun altını çizdi. Konuşmaların ardından Özel Medicabil Hastanesi ek hizmet binasının açılış kurdelesi dualarla kesildi. Daha sonra Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, protokol üyelerine hastane binasının gezdirerek bilgiler verdi.