Şu an için tüm dünya da ve ülkemizde gündemin ilk maddesini Covid-19 belası oluşturuyor. Her geçen gün artan vaka sayıları, bununla birlikte artan vefatlar bizleri kara kara düşündürürken dolayısıyla psikolojimizi de, olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Bu beladan korunmak için baştan beri üç temel kural büyük önem arz ediyor. Bunlardan dikkat edilmesi gereken belki de en can alıcı olanı 'MASKE'…

Peki biz bu maske kullanımında ne kadar dikkatliyiz veya ne derece bilgiliyiz. İşte en büyük sorun bana göre burada başlıyor. Artık her yerde merdiven altlarında bile kutular ile maske satışları yapılıyor.

Bu maskeleri kullanmak ne derece sağlıklı ve koruyucu özelliğe sahip işte bu büyük bir soru işareti? Bu konu ile ilgili ülkemiz de pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte en son teknoloji ile ürettiği ve ihracat rekoru kırdıkları 'MASKE'ler ile yıldızı parlayan Nurel Medikal’in sahiplerinden can ağabeyim M. Şefik Kar ile yaptığımız sohbet sonrası özellikle sağlıklı maske kullanılmasının önemini daha iyi anlamış oldum.

‘MASKE’ üretimi ve satışı konusunda yeterli denetimlerin yapılmadığını bununda sağlık konusunda olumsuz etkilendiğimizi tespit ettiklerini belirtmesi beni daha da üzdü.

Şu anda özellikle iç piyasa da hiç bir koruyucu özelliği olmayan ‘MASKE’lerin caddelerde, merdiven altlarında satışlarının her geçen gün artarak devam etmesi özellikle sağlık konusunda bazı önemli sorunlarını da artıracağı bir gerçek.

Önemli olan bundan sonrası olduğuna göre özellikle ‘MASKE’ oyunlarında daha dikkatli olmalı ve yetkililerin denetimlerini artırarak bu oyunlara en kısa zamanda bir son vermesi tek dileğimiz…

Günün Sözü: "İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez!!"