‘Biz mi aptalız yoksa bizi aptal yerine koyanlar mı?’ diye düşünmeye başladım. 

Ali diye masalcı bir adamcağız meydana çıkıyor ve Bursaspor’un borçlarını altı ayda yarıya indireceğim, bir yılda bitireceğim diyor ve beşincilikten aşağısı bizi bozar diyor ama son maçta Trabzon’da fili iğne deliğinden geçirerek ligde kalıyoruz.

Ertesi yıl ‘Hatalarımdan ders aldım ve herkesin gurur duyacağı bir takım yaratacağım, rahat maç izleyeceğiz ve yine beşincilikten aşağısı bize haram’ diyor ama son iki haftada ikramlarla ligde kalıyoruz.

‘Kongrede aday olmayacağım’ diyor ama muhasebecisinin üzerinden edindiği tapu sayısını az bulduğu için son dakikada aday oluyor. Karşına trol üç aday çıkıp oyları bölünce yine malı götürüyor.

‘Beni şimdi görün’ dedikten sonra Yeşil Bursa’yı küme düşürüyor. BSTV’yi ve Bursaspor FM'i kapatıyor. Altyapıyı cemaat evine çeviriyor. 

Üç yılda 35 transfer yapıyor, 7 hoca değiştiriyor ama hiçbirine para ödemiyor. 

Sonunda pis muradına eriyor ve Bursaspor’un kanını kurutup, kasasını boşaltıp, küme düşürdükten sonra olağanüstü genel kurul kararı ile birlikte yüz küsur milyonluk çek ve iki kupon araziyi usulsüz bir şekilde üstüne geçirerek def olup gidiyor.

Bıraktığı enkaz her yerinden dökülüyor. Her gün bir ödeme emri geliyor. Kulüp otobüsüne el konuluyor. Borç yüzünden bakkal ekmek vermiyor. Elektrikler kesiliyor. 

..Ve sonunda tahta yüzümüze kapanıyor.

Allah aşkına söyleyin… Ali mi, yoksa onun her türlü yalanına inanan biz mi aptalız!

Mesut Mestan’ın aday olması başkan olmasından daha zor oluyor. Ortak bir liste oluşturup yeterli imzayı bulduktan sonra ‘büyüklerim seni istemiyi’ diyerek ortağını dışarıda bırakıyor ve yönetici olma kifayetleri bir milyonuncu sırada olan isimlerde liste yapıyor ve genel kurulda tek aday olarak rekor sayıda az oyla başkan seçiliyor.

UEFA’dan eksi 6 puan tehlikesi diyoruz. Hallederiz diyor ama Alinur Başkan olmasa (-6) altı kaderimiz olurdu.

Tahta hemen açılacak diyor. Transfer bitecek ama tahta bize hala frikik vermiyor.

Sosyal medyada günün ilk paylaşımı ‘tahta açıldı mı?’ parolası ile oluyor. 

Mesut’un umurunda değil, yine beyaz atlı bir prens bekliyor. Turgut Özkan hal hatır sormayı unuttu her sabah günaydın yerine ‘Tahta açıldı mı?’ mesajı atıyor.

Lig başlıyor ve bağrımıza taş basarak halı saha kıvamındaki İstanbul'u boydan boya geçip Necmi Kadıoğlu Stadı’na gidiyoruz.

Karagümrük bizi 3-1 yeniyor ama başkan mutlu ve mesut bir şekilde sırıtıyor.

Allah aşkına söyleyin! Başkan olayım diye kıvranan ve sonunda olan Mesut mu, yoksa onun bu işi kıvıramayacağını bile bile seçen biz mi aptalız?

Bakın dostlar, Bursaspor bağıra çağıra gidiyor! Hele bu hafta Akhisar, ardından (-6)’lık Eskişehirspor maçları hüsran olursa o tahtayı açmak yerine tahtalıköye kaçsın daha iyi olacak.

Bursaspor’u sevenler sosyal medyada dilek ve temenniler yazmasınlar, şampiyonluk hayalleri kurmasınlar, gerçekleri görsünler... Bu günleri üç yıl önceden yazan ben bile ‘ben demiştim’ demiyorum. İşimiz öylesine zor, yolumuz taşlı ve önümüz karanlık ki anlatamıyorum...