​Bursa bugünden itibaren Doğu ve Güneydoğu Yöresel Lezzetler Şenliği’ne ev sahipliği yapacak.

FSM Bulvarı Hastane Alanı’ndaki organizasyonun tanıtımı için Bursa Doğu ve Güneydoğu Lezzet Şenliği Platformu adına açılış konuşmasını yapan Başkan Selim Demirel, 14 ilden oluşan Doğu ve Güneydoğu Platformu'nun bu özel çalışmasının 21 Mart–1 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacağının bilgisini aktardıktan sonra 24 Mart 2018 Cumartesi günü saat 15.00’te de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun protokol açılışını yapacağını söyledi.

Açılışta ücretsiz çiğ köfte ikramı yapılacak.

Dün Almira Otel’de programla ilgili düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Tiftik Organizasyon A.Ş. Onursal Başkanı İsmail Tiftik, “3 bin metrekarede 2 çadır olacak. Çadırın birinde satış stantları diğerinde ise etkinlikler ve dernek stantları olacak. Toplamda 150 stant olacak. Yaklaşık 80 stantta Doğu yöresinin ürünlerini, yiyeceklerini, hediyelik eşyalarını görebilirsiniz” dedi.

Bursa'nın Türkiye’nin dördüncü büyük ve aynı zamanda sanayi-turizm bölgesi olduğunu hatırlatan Tiftik, "3 milyonluk nüfusunun 1 milyonunu Doğu–Güneydoğulu vatandaşlar oluşturuyor. Bursa'da insanlarımız huzur, mutluluk ve barış içinde yaşamakta. Tek bir amacımız var. O da Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizi tanıtmak. Başka bir hesabımız yoktur. Bursalı ve diğer vatandaşlarımız ile bölge halklarını kaynaştırmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca folkloru zengin bu kentlerimizin konser, halk oyunları ile 9 gün boyunca çadıra ayrı bir hava katacaklarını söyleyen Tiftik, "Bir nevi kültür elçiliği, Anadolu insanının kaynaştırılması konusunda bir nebze katkım olduysa ne mutlu bize" dedi. Tiftik, bu organizasyona çevre illerden de yoğun katılım beklediklerini dile getirdi.

Etkinlik programı ise şöyle:

24 Mart Cumartesi Saat 15.00 - Açılış ve Kars, Ardahan ve Iğdır yörelerinin halk oyunları

25 Mart Pazar Saat 15.00 - Elazığ halk oyunları ve konser

26 Mart Pazartesi Saat 17.00 - Ağrı halk oyunları ve konser

27 Mart Salı Saat 17.00 - Erzincan halk oyunları ve konser

28 Mart Çarşamba Saat 17.00 - Bitlis halk oyunları ve konser

29 Mart Perşembe Saat 17.00 - Bingöl halk oyunları ve konser

30 Mart Cuma Saat 17.00 - Muş halk oyunları ve konser

31 Mart Cumartesi Saat 17.00 - Siirt halk oyunları ve konser

1 Nisan Pazar Saat 15.00 - Mardin halk oyunları ve konser

Görüldüğü gibi İsmail Tiftik bir kez daha Merinos’tan iptal edilen etkinler için oluşturulan FSM alanına hareket getirmeye hazırlanıyor. İmkânınız varsa mutlaka bu etkinliğe katılın. Bir şey kaybetmediğiniz gibi Anadolu'nun iki özel bölgesinden esintiler sizde çok özel etkiler bırakacaktır.

Bunu hissetmeydiyseniz, sebebini 'Bay Tiftik'ten sorabilirsiniz.