Geçen hafta ligde üç gol yedik şimdi de kupa maçlarına deplasmanda  haftalardır gol kısırlığı çeken  Akhisar Belediyespor’dan üç gol yiyerek başladık. Neyse ki  üç golle karşılık verip puanı da kaptık.

Maçta altı gol var hepsi de yabancılardan. 

Necid  üç kez topla buluştu iki tanesini gol yaptı. Bu adam  Hamza Hoca'nın  oyun sistemine uymadı ya da yıldızları barışmadı.

Bilemem ama bildiğim ceza sahasında topla buluşursa tek vuruşlarda iyi golcü olduğundan şüphem yok. 

Necid,  iki gol attı ve son 15 dakika oyundan alındı. Bırak oynasın adam kardeşim hiç olmazsa  devre arası talibi çıkar satarız. Sanki cezalandırır gibi  “sen iki gol attın aman  üçüncüyü atarsın ne olur olmaz  gel kenara bakayım” dedi Hamza hoca.

Necid iyi santrafor duracağı yeri iyi biliyor ama gardı düşmüş boksörlere benzemiş. maç 3-3, 2 gol atmış ve takıma hücumda duvar olup takımı hücumda derli toplu bir hale getiren ve gol arayan pozisyona giren Necid'i son on dakikada oyundan çıkarmanın mantığı nedir acaba? Bu tür  oyuncu değişiklikleri  sürekli yapılıyor ve puan kaybediliyor. Necid bugün çabaladı, şansı da iyi değerlendi. Bakalım ne olacak!

Deniz  son haftalarda  formsuz. Sahada olup performansını arttırsa daha iyi olamaz mıydı?

Defansımız ilk yarı adam markajında rakiplerinin topla buluşmasına müsaade edince 2 penaltı ve maç eksiği bulunan  Emre’nin  kademe hatasını affetmeyen  Akhisar Belediyespor’lu  Ricardo Vaz Te’yi attığı 3 golle yıldız yaptık.

Ertuğrul iki penaltıyı da yaptıran oyuncumuz olması onun adına şansızlıktı.  Ceza alanı içindeki  müdahaleleri riskli ve tehlikeli.  Tecrübe kolay kazanılmıyor…Ertuğrul-Sane ikilisini  üçüncü ligde dahi kalbura çevirirler. Bir savunma oyuncusunu kaybetmek isterseniz Sane ile  ikili oynat sonra o oyuncuyu çöpe  at gitsin. Aman dikkat Ertuğrul…

Sercan  26 yaşında  ikinci emekliliğini Bursa’da yaşayacak gibi. Sane patladı ama elimizde patladı. Sinan’ın  sürekli oynamaya ve zamana ihtiyacı var. 

Bizler  oyuncularımızın her maçı,  lig maçı gibi an’ı yaşayarak tüm dikkatini  oynadıkları maça vermesini  bekliyoruz.  Oyuncularımız bence elinden geleni yaptı. Fazlası olur mu?  Bir tık daha ilerisi olabilirdi. Ama  oyuncu kalitemiz, daha iyi oyunun çıkmasına engel.   Mert Örnek-Sane-Ertuğrul- Emre ile kurulan savunmadan başarı beklemek hayalden öte…

Jorquera takımın en iyisi, Faty  özverili, Mert Örnek  sağ tarafta yer bulamazken  sol bekteki gayreti, İsmail takımın kurtarıcı savunmacısı olduğunu görünce  üç gol  yemiş olsak bile bir puan iyidir derim. Mert solbek oynar ama Bünyamin kadroda yok!?..

Bursaspor'un son 47 resmi maçının 29'u 2,5 gol üstü skorla biterken  son 36 resmi maçında 110 gol atıldı. Maçlarımız oldukça gollü geçiyor. Bu istatistiklere göre ligde  yinede az gol yemiş olmamıza sevinmemiz lazım.

Sahadaki oyun iki takımın savunma değil de  oyun oynama isteği, rakiplerin birbirine  topla buluşma izni vermesi, sıkıcı değil ama gazozuna  oynanan maç rahatlığı ile eğlenceli bir maç oldu.