Özel Bursa Kültür Okulları’nda düzenlenen basın toplantısı davetine biz de ‘agazete’ olarak icabet ettik.

Özel Bursa Kültür Okulları bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Robolution Robot Yarışması’nın tanıtımını yaptı.

Bu yıl 9-10 Mart 2019 tarihlerinde Özlüce Kültür Okulları’nda yapılacak 2.Ulusal Robot Yarışması ‘Robolution 19’un geçmiş yıldaki yarışmadan daha iddialı bir şekilde gerçekleştirileceğinin bilgisi verildi.

Yapılan basın toplantısına Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya, Ortaokul Müdürü Tuncay Tunca, Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Barış Gökhan Güleryüz ve Robot Kulübü’nden 5 öğrenci katıldı.

Zafer Bulut, “Robolution 2019, 400’ün üzerinde robotun yarışacağı bir festival olacak. Bu etkinlikte tüm Bursalıları aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu etkinliği düzenlemek ve Bursa’ya katkı sağlamak bizim için bir iftihar nedeni. Şehrimizi böyle güzel organizasyonlarla Türkiye gündemine taşımak ve topluma ümit aşılayabilmek bizleri gururlandırıyor” dedi.

Yıldırım Bey Sırakaya, “Dünyadaki eğitim sistemlerini ve teknolojik dönüşümleri incelemek üzere uluslararası fuarlara katıldık. Orada gördük ki eğitimle ilgili paradigmalar yeni baştan şekilleniyor. Bizler de 2010’ların başında daha henüz Türkiye’de kodlama, algoritmik düşünce, 3d tasarım ve robotik uygulamalar konuşulmazken, tüm zorluklara rağmen bu süreci başlattık. Bilişim araçlarının tüketim ve eğlence için kullanımının yanı sıra, doğru şekilde kullanılırsa üretim araçlarına dönüşebileceğinin farkındayız. Bunun için öğrencilerimizi nitelikli bir eğitim ve planlamayla bu kazanımları aşılamayı hedefledik” dedi.

Tuncay Tunca, “Bursa’nın yazılım ve kodlamayla anılmasını istiyoruz. Robolution Robot Yarışması’nı sadece okulumuzun değil Bursa’nın bir etkinliği olarak görüyoruz. Hayatımızın her alanına giren teknolojiden kaçışımız yok. Çocuklarımızı uzak tutarak, onları koruyamayız. Yapmamız gereken, onları doğru teknolojiyle tanıştırmak ve doğru kullanıma teşvik etmektir. Çocuklarımızın gelecekte teknolojiyi iyi bir şekilde, insanlığın faydası için kullanmasını hedefleyerek bu yılki temamızı belirledik” şeklinde konuştu.

Barış Gökhan Güleryüz, “Yazılımın, teknolojinin, inovasyonun önünü kimse alamayacak. Bizler de öğrencilerimizi buna hazırlıyoruz. Tüm çocuklarımızın olaya dâhil olması, özverili şekilde çalışmalarıyla Robolution Robot Yarışması’nın ilkini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu yıl daha da büyük bir organizasyonla ikincisini gerçekleştirdiğimiz organizasyonun ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’de ses getiren bir yarışma olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vakit teknoloji ve robot devri…

Her şey kaliteli bir eğitim ve öğretimle başlar. Kaliteli ve bilinçli bir eğitmene yeterli derecede imkân tanınırsa inanılmaz başarılı öğrenciler yetişir.

Bunun için fiziki mekânın da, sağlanan imkânların da ve öğrencinin öğrenme aşkı ile birçok dahi çocuklarımızı görme fırsatımız olur.

Bunun için herkese iş düşüyor. Veliye de, öğrenciye de, idareciye de, öğretmene de çok iş düşüyor.

Kaliteli bir işbirliği ile kaliteli öğrenciler yetiştiririz. Geleceğin idarecileri de geleceği daha iyi bir şekilde idare ederler.

Bu robot yapımı olur, teknoloji olur, yazılım olur; farklı bir buluş olur fark etmez. Herkes farklı bir dalda yarışır ve gelecekle barışık bir şekilde katma değeri yüksek ürünler ve hizmetler üretirler.

Biz onlara inanacağız onlar da bize inanacaklar.

Beyin gücümüze sahip çıkacağız.

Gençlerimizin güzel hayalleri ve hedefleri var.

Bizlerin o hayallerin gerçekleşmesi için destek olması gerekiyor.