Üretiyorlar...

İşçi çalıştırıyorlar, istihdama sebebiyet veriyorlar...
Binbir zorlukla, mevzuat hazretlerine rağmen vazgeçmiyorlar, inadına "üretim" diyorlar...
İçlerinde öyleleri var ki, dünya devi olan rakiplerinin, uluslararası piyasada karizmasını çiziyorlar...
On beş - yirmi - otuz kişi ile birlikte üretiyorlar, ürettiklerini ihraç ediyorlar...
Ne film ne de fırıldak biliyorlar, devlete vergilerini de ödüyorlar...
Devletten, teşvik - destek - kredi gibi hususları da bilmiyorlar, kendi yağları ile kavruluyorlar ve çalışanlarının işine son vermemek için gece gündüz koşuyorlar...
Kim mi bunlar?
 
Bunlar küçük KOBİ’ler...
Bursa'da, bunlardan yüzlerce var.
Reklamları olmadığı için, çalışan rakamları az olduğu için, sesleri duyulmayan, sıkıntıları dile getirilmeyen, ama bize göre de ekonominin can damarı konumunda olan bu KOBİ’lerin bir sıkıntısı var!
Çalışanlarının servislerini kendi araçları ile yapıyorlar ve araçları 10 yaşından büyük olduğu için, sürekli olarak trafik cezası yiyorlar...
Her ceza 5000 TL…
Bu yıl içinde dördüncü kez, aracına ceza kesilen bir dostumuzun feryadını dinledik!
Diyor ki; 
"Benim aracım 12 yaşında ve aracımın trafik mevzuatına göre trafiğe çıkmasında hiçbir mahzur yok! Ama kendi işçimi bu aracımla taşımam yasak!
Benden yeni araç almamı isteyen yetkililer, "S Plakalı" tüm araçların 12 yaşından büyük olanlarına neden bir işlem yapmıyor da, bizim gibi kendi yağı ile kavrulan sanayiciye bunu reva görüyor!"
Bir kara mizahı dile getiriyor;
"Maalesef bazı arkadaşlarımız uygulamadan o denli mağdur oldu ki, kapalı kasa, koltuğu bulunmayan araçlarla işçileri taşımak durumunda kalıyorlar!"
Devam ediyor;
"OSB'lerin çıkışında bizi yakalamak için bekleyen trafik ekiplerini görünce, korkmak, endişelenmek istemiyor, güven duymak istiyoruz, biz AHLAKSIZbir iş yapmıyoruz ki, bize ağır para cezaları kesiliyor! 
Biz, bir işçi daha fazla çalıştırabilmek, biraz daha üretim yapmak için çırpınırken, bu cezaların uygulanması bizi bıkma noktasına getirdi!.."
 
Yetkililere net bir şekilde, insani bir çağrı yapıyor;
"Araçlarımız güvenli değilse, trafikten men edilsin! 
Ama trafiğe çıkış izni olan araçlarımızla kendi işçimizi taşımamızı engelleyen bu mevzuat değiştirilsin.
İşçimizi taşıdığımız için değil, ÜRETMEDİĞİMİZ ZAMAN DEVLET BİZE CEZA KESSİN!"
Ekonominin mevcut durumu göz önüne alındığına, üretmekten başka hiçbir derdi olmayan KOBİ’lerin, bu çağrısının dikkate alınması gerektiğini düşünen taraftayız...
Bu insanlara ihtiyacımız var.
BuKOBİ’lerinvarlığına, dirliğine ihtiyacımız var.
Küstürmemek, yıldırmamak, vazgeçirmemek gerek.
Kısaca, bu işi düzeltmek, bu derdi sonlandırmak, yasalara uygun olan araçlarla kendi işçilerini taşıma hakkınıKOBİ’leretanımak, 
Bu MİLLİ SESE KULAK VERMEK GEREK...


***
TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi, Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı. Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda yapılan belge takdim törenine; Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kaymakam Hakkı Uzun, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan ile akademik ve idari personel katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel; "Kalite çalışmaları sayesinde fakültemizde; standart sağlandı, bakış açımız gelişti, daha sistematik çalışmaya başladık, riskleri erken fark etmeye başladık ve risk yönetimi kolaylaştı, kaynaklar belirlendi, öğrenci odaklı yaklaşım gelişti, birimler arası etkili koordinasyon ve iş birliği sağlandı" dedi.
TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş ise konuşmasında fakültenin kalite yönetim sistemi belgesi almak için büyük çaba gösterdiğini belirterek, TSE ile Akdeniz Üniversite arasında işbirliğinin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.