Okuyucular, dostlar, bazen bir konuda aydınlanmak ve konuya dikkat çekmek ya da mağdur olduğu konuların çözümü için gündeme taşımamızı isterler. Biz de doğruluk derecesini araştırıp bunları sütunlarımıza yansıtıyoruz.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda ticaret sicil memuru olarak uzun yıllar emek verip emekli olan sonra Mudanya’ya yerleşip emekliliğin tadını çıkarmaya çalışan Hüseyin Ongun’dan bir mektup aldım. İnce ama bir o kadar da zor soruları gündeme taşımış Ongun... İşte 10 değil 100 puanlık uzmanlık gerektiren soru(!)

“Sevgili Dostum,

BUSKİ faturalarımıza yansıyan 'Yerel Belediyelere Giden Çevre ‘Temizlik Vergisi' ve 'Katı Atık Toplama Bedeli'nin neye göre hesaplandığı ve hangi ilçede yüksek hangi ilçede düşük tahsil edildiği konusunda biz emekli vatandaşları bilgilendiren bir yazınızı en kısa zamanda köşenizde okumak istiyoruz."

Doğrudan hakim olmadığım bir konu olduğu için bir bilene sorma gereği hissettik ve sorduk. Bu konularda ciddi emek veren adeta ombudsman gözüyle gördüğümüz, bize her zaman bir telefonun ucu kadar yakın MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın'ın bize aktardığı bilgiye göre 17 ilçe belediyemizdeki evsel atık toplama–taşıma ve bertaraf hizmetlerinin 2018 yılı tarife bedelleri tablodaki gibi...

Aydın, tabloyu yorumlarken, "Halkımızdan büyük tepki gören, bedel tutarı ilçe belediyeleri tarafından belirlenen evsel ve işyeri katı atık bedelleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tekrar revize edilip, indirime gidilmesi için dosyalar tekrar ait olduğu alt belediyelere gönderilerek vatandaşlarımız maddi anlamda rahatlatılmalıdır. Osmangazi Belediye Meclisi’nde kabul edilen mesken 12.00 TL/Ay, ticarethaneler 25.00 TL atık bedelleri kamuoyu tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmekte olup, indirim beklentisi hat safhadadır. 

Kamu adına takibimiz devam edecektir" cümlesini kurdu.

Kirleten öder’ ilkesini dikkate almak gerek ama yaş ile kuru da beraber yanmamalı. İlçelere göre fiyatlar arasındaki uçurum farkı varsa (ki var) bu haksızlık giderilmeli. Vatandaşa da Meclis'teki akıllı muhalefete de kulak verilmeli...

Söz konusu Bursa ise gerisi teferruattır…