Bir sezon daha taraftarın kalbi pır pır attı. Nihayet istenmeyen son kapımızı çaldı. Dünkü Göztepe beraberliğiyle Bursaspor'un kurtuluşu mucizelere kaldı. Haftaya Malatya'da mutlaka yeneceksin ve de kardeş kulübün Ankaragücü İzmir'de Göztepe'ye en azından yenilmeyecek. Yani soruyoruz şimdi bu durumun sorumlusu olarak kınayı kime gönderelim?

Ahmet KUNDAKCI
Stada girip yerimizi aldığımızda anladık ki bu maçı alacaksa 40.000 + 11 Timsah alacak... Görüntü bu... Sanki düşme değil Galatasaray’la şampiyonluk maçına çıkacak olan takım Bursaspor gibiydi tribünlere göre... 
İnsan düşünmeden edemiyor hadi geçtik Galatasaray'la şampiyonluk maçını en azından Avrupa'ya gitme adına Antalya ile oynayan Malatya değil biz olmalıydık. Bu taraftar bunu hak ediyor çünkü...
Göztepe için de üzülmüyor değilim. Onlar da ligin pozitif takımlarından biriydi. İstanbul'un altı semt takımı olacağını İzmir'in bir rengi olarak Göztepe bu ligde bulunmalıydı bence... Ama kader işte... Yukarıdaki temennimi Göztepe için tekrarlamak isterim... Keşke bu takımla Avrupa'ya gitme adına 5.'lik maçı oynasaydık.
FREKANS FARKLILIĞI
Kader işte böylesine çok ama çok farklı istenmeyen bir hedef için mücadele olacak sahada... ama tabi ki İstiklal Marşı'nın okunmasıyla artık söylenecek tek söz kaldı...  
Tabi ki yeşil beyaz 
Tabi ki timsah 
Tabi ki Bursaspor...
..Ve başladı Kalkavan'ın düdüğüyle dönüşü olmayan 90 dakikalık devrialem.
5 dakika içerisindeki görüntü Lima'nın bireysel çabalarıyla çalımlarıyla sürüklediği toplardan başka bir hareket yok. Futbol tabiriyle iki takım da 'dan dun' stresinde. 
Tabi kolay değil. İlk organize atak 8'de geldi. Güzel paslaşmalar sonucu maalesef Aytaç'ın vuruşu dağlara taşlara oldu. 
10. dakikada tam çöktük diyorduk ki sene başından beri yüzümüzü güldürmeyen VAR bu kez bizden yana oldu. 
Alpaslan Öztürk'ün kafasından filelere giden top gol ofsayt gerekçesiyle değeri kazanmadı. 
Tribünlerdeki sessizlik bir anda mahşeri bir uğultuya dönüştü. Ama bizim takımın oyuncularında hala tın yok vaziyetleri devam ediyor.
19'da Umut umutlarımızı yeşerecekti ki Beko bir kalecilik dersi verdi adeta ve filelerle buluşacak topu güzel bir refleksle kornere çeldi.
Köşe vuruşundan gelen topla ise Chedjou vurduğu kafayla topun tozunu aldı sanki.
23'te bizim eski göz ağrımız Titi’nin hakeme danışmadan saha kenarına gelip tedavi yaptırması Kalkavan'ın tepkisine neden oldu.
Dakikalar ilerledikçe Göztepe de kendisine gol gerekli olduğunu düşünüyor, yükleniyordu. 
35'te böyle bir gelişi Ertuğrul kart görmeyi göze aldı ve engelledi… 
Hani hakem kırmızı gösterse kimsenin neden diyeceğini sanmıyorum Çünkü son adam pozisyonu var gibi geldi bana biraz...
Dakikalar 38'i gösteriyor gözler Aytaç'ı, Onur'u arıyor... Gezinti haldeler... Ha diyecekseniz ki diğerleri...  Sağdan bindirme yapan Lima, Sheu havadan gelen topları sağa sola atma çabasındaki Umut Nayir dışında bir hareket yok..
Bakkal Hoca muhtemelen ki Tunay, Sakho, Yusuf değişiklikleriyle ikinci yarı hareketlenmeyi denetleyecektir. 44'te Onur beni yanıltacaktı ama yaptığı vuruşla maalesef yine ben haklı çıktım...
..VE İKİNCİ YARI
40 bini aşkın yeşil beyaz sevdalısı Timsah'tan gol beklerken 50. dakikada rakip, defansımızın uyumsuzluğundan yararlanıp penaltı kazandı. Neyse ki kaledeki dev çocuk Okan Gocuk, Aytaç'ın kendine verdiği tüyoyu iyi değerlendirdi (Aytaç penaltı öncesi topun Bursa yönüne atılacağını işaret etti) ve yenik duruma düşmekten kurtardı takımı.
..Ve dakika 69... YİNE VAR... YİNE VAR... YİNE VAR...
Sarı kırmızılılar kalemizi ikinci kez ziyaret etti ve fileleri havalandırdı ama yine VAR'a takıldı... iki gol bir penaltıya rağmen halen maç 0-0
Artık kalmış 20 dakika ne pozisyon izlemenin önemi var ne de bir şeyler karalamanın...
Karamboldan, faulden, penaltıdan, frikikten nereden atacaksanız atın ama atın bir gol.
Ne Yusuf'un soldan kaçmaları
Ne Lima'nın sağdan ayak oyunları 
Bir gol atın da Malatya'ya rahat nefes alalım gidelim diyoruz ama yok yok yok…
Göztepeliler şampiyon olmuş gibi seviniyor 0-0'lık beraberliği... Bizimkilerin yüzü doğru soyunma odasına...
Taraftar ise Ali Ay, yönetim istifa bile diyemiyor artık...
Haftaya Malatya deplasmanı var.. 
Nasrettin Hoca'nın hesabı
Biz Avrupa'yı hedefleyen Malatya'yı bu takımla yeneceğiz ve kardeş Ankaragücü'nden de Göztepe'ye en azından yenilmemesini bekleyeceğiz.
Dedik ya hocanın hesabı ya tutarsa...
Bu arada unutmadan soralım istedik, bu sezonun sorumlusu olarak biz İran'dan kına getirttik kime hangi yöneticiye ya da hocaya gönderelim bilmek istedik.
 
 
Stat: Bursa Büyükşehir Belediye 
Hakemler: Mete Kalkavan xx, Kemal Yılmaz xx, Ceyhun Sesigüzel xx 
Bursaspor: Okan Kocuk xx, Abdullahi Shehu xx, Ertuğrul Ersoy xx, Aurelien Chedjou xx, Iasmin Latovlevici xx, Staphane Badji xx, Aytaç Kara xx, Allano Lima xx, Henri Saivet xx (Tunay Torun dk. 60 xx), Onur Atasayar xx (Yusuf Erdoğan dk. 46 xx), Umut Nayir xx (Diafra Sakho dk. 66 xx) 
Teknik Direktör: Mesut Bakkal 
Göztepe: Beto xx, Lamine Gassama xx, Alpaslan Öztürk xx, Titi xx, Berkan Emir xx, Andre Castro xx, Andre Poko xx, Halil Akbunar xx (Axel Ngando dk. 81 x), Deniz Kadah xx (Yoan Gouffran dk. 69 xx), Serdar Gürler xx (Celso Borges dk. 87 x), Cameron Jerome xx 
Teknik Direktör: Tamer Tuna 
Sarı kartlar: Ertuğrul Ersoy, Aurelien Chedjou, Allano Lima (Bursaspor), Andre Pako (Göztepe) 

DESTEK VARDI ANCAK...

Öte yandan Göztepe maçına yeşil-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Günler öncesinde biletleri tüketen Bursaspor taraftarları, kritik karşılaşma öncesinde tribünlerdeki yerini aldı. Yeşil-beyazlılar, sezonun kader maçı öncesinde oyuncuları tek tek tribünlere çağırarak, yumruk şov yaptırdı. Taraftarlar, futbolculara maç öncesinde moral verdi ancak alınan sonuç sonrasında tribünlerde duygu dolu anlar yaşandı. 

TEK ÇARE BEKLEMEK

Mücadele sonrasında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, çok büyük bir fırsat kaçırdıklarının altını çizdi. Bakkal şöyle konuştu: “Aytaç’ın pozisyonu kesin penaltı. Antalya’ya giderken herkes umutsuzdu. Futbolda neyin ne olacağı belli olmaz asla. Son maçta Malatya’yı kesinlikle yenmemiz gerekiyor. Diğer takımların sonuçlarının ne olacağını kimse kestiremiyor. Çok stres vardı üstümüzde. Daha da üretken olmamız lazım bizim. Söylenecek bir şey yok. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir coşku vardı statta. Malatya maçını yenip, Göztepe maçının sonucunu beklemekten başka çaremiz yok.”