Son günlerde hangi haber kanalını açsanız, hangi haber sitelerine baksanız, her yerde koro halinde yeni kurulacak olan parti ile ilgili tartışmalar görünmekte…

Ayrıca bu kurulacak partilerin sayısının da birden ikiye çıkmış olduğu da kesinleşti gibi. 
Bir tarafta Sayın Davutoğlu'nun kuracağısöylenilen parti, diğer tarafta da Sayın Babacan'ın kuracağı söylenilen parti,bu mecralarda yoğun bir şekilde tartışılmakta.  
Hatta bu partilerin isimleri ile ilgili bilgiler de paylaşılmakta ama ben tam netleşen bir durum olmadığı için burada bu parti isimlerini zikretmek istemiyorum. 
Uzun yıllar devletin üst kademelerinde en üst makamlarda görev almış bu devlet adamlarının bu şekilde ayrı ayrı partiler kurarak seçimlerde boy gösterecek olmaları benim gibi birçok sade vatandaşın da dikkatini çekmekte…
Niyetin, hedefin ne olduğu ile ilgili soru işaretleri yaratmakta. Bilemiyorum artık takriben söylenilenlerden esinlenerek alınabilecek yüzde 3-5-10 oy ya da daha fazlası bu arkadaşları iktidar mı yapar?  
İktidar ortağı mı yapar?  
Yoksa hedef daha da başkamı?
18. yıl kutlamalarını yapan AK Parti'nin bir şekilde önünü kesme çabası mahiyetinde olabileceği toplum nazarında şimdilik daha ağırlıklı bir tabana sahip gibi görünüyor.   
Hatta hem Sayın Davutoğlu'nun hem de Sayın Babacan'ın seçimlerde karşı grupta yer alma ihtimali muhafazakar sağ seçmende görüş ayrılığına ve kutuplaşmaya da yol açabileceğini de göz önünde bulundurmak zorundayız ve böylelikle olabilecek bir iktidar değişiminin faturasının kimlere ve nasıl kesileceğinin de göz ardı edilmemesi gerektiği kanısındayım.