Kastamonulu Ahmet Karakaya Kestel'e kaymakam olarak atanınca hemşerimizi ziyaret etmek görevimiz oldu. Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, Gemlik Kastamonulular Derneği Başkanı Cafer Çevik, Yıldırım Kastamonulular Derneği Başkanı Arif Çorapçı, Nilüfer Kastamonulular Derneği Başkanı Özge Tümer, Bursa Kastamonu Sanayici ve işadamları Derneği Başkanı Cüneyt Çalılık, Mudanya temsilcisi Ayşe Evirgen, Osmangazi temsilcisi Mustafa Sayın, Federasyon üyelerinden de Begüm Özbek, Mehmet Yücel, Fuat Özçelik, Gülbahar Koltukoğlu Kömürcü bu ziyarette hazır bulundu.

Ziyarette federasyon faaliyet raporu Kaymakam Ahmet Karakaya’ya takdim edildi.

Raporda; derneklerimiz ilk kurulduğunda 3 büyük hedef belirlenmişti. Federasyon olmak, Bursa Kastamonu konağı yapmak ve Bursa Kastamonu Günleri’ni düzenlemek.

Bu üç hedeften federasyon kurmayı başardıklarını, Bursa’da 7 yıl üst üste Kastamonu Günleri düzenlediklerini ve Bursa Kastamonu konağının kaba inşaatını bitirmiş olduklarının altını çizerek 3 hedefi de başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtmişlerdir.

Bursa’ya gelmekten büyük mutluluk yaşadığını belirten Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya ise, "Faaliyetlerini takdir ve hayranlıkla öğrenmiş olduğum Bursa’daki Kastamonulu hemşerilerimizle tanışmaktan ve birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Bursa’nın ekonomisine, istihdamına, huzur ve güvenliğine katkılarından dolayı da ayrıca tebrik ederim. Birlik ve beraberliklerinin daim olmasını dilerim. Türkiye coğrafyasında yaşamakta olan tüm Kastamonulu hemşerilerimizin de Kastamonu’nun kalkınması ve gelişmesi için çaba sarf etmeleri ve memleketlerine yatırım yapmaları gerekmektedir" dedi.

Ahmet Karakaya kimdir?

1977 yılı Kastamonu-Taşköprü doğumlu olup, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. 2000 yılında Çankırı Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği'ne atandıktan sonra 2002 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 9 ay süreyle İngiltere'nin Exeter Üniversitesi’ne İngilizce dil kursu ve mesleki incelemelerde bulunmak amacıyla gönderildi. 88. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu tamamladı. 2008 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Kaymakam Ahmet Karakaya sırası ile Sinop Türkeli ve Erfelek Kaymakam Vekili (2001 - 2002), Konya Altınekin Kaymakam Vekili (2003), Afyonkarahisar Çobanlar Kaymakamı (2004 - 2005), Siirt ili Baykan Kaymakamı (2005 - 2007), Artvin Vali Yardımcılığı (2007 - 2011), Balıkesir İli Savaştepe Kaymakamlığı(2011 - 2013), Zonguldak ili Kozlu Kaymakamlığı (2013-2018), 16.09.2018 tarihi itibariyle Hayrabolu Kaymakamlığı’nda göreve başlayan Kaymakam Ahmet Karakaya İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 05.11.2018 tarihli emri ile Kestel'de geçici olarak görevlendirilmiştir.

  1. Sınıf Mülki İdare Amiri olan Kaymakam Ahmet Karakaya evli ve üç çocuk babasıdır. Bizler de Kestel Kaymakamlığı’na yeni atanan Sayın Ahmet Karakaya’ya “Bursa’mıza hoş geldiniz” diyerek yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.