Cuma günleri Keles ziyaretlerimiz kapsamında pazarda değişik köylerden Keles’e gelen vatandaşlar başta olmak üzere Merkez Cuma Camii’nin önündeki kahvehanelerde yaptığımız kısa süreli sohbetlerde vatandaşların moralinin bilhassa yerinde olduğunu gördüm.  Sonrasında ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keskin’in anlattığı 1,5 yıllık görev sürecinin yarısında pandemi süreci yaşanmış ve hala yaşanıyor olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok güzel çalışmalara imza attıklarını, geçtiğimiz sene büyük sıkıntılar yaşanan Kocayayla’nın neredeyse bütünüyle düzenlendiğini duymakta çok güzeldi.

Ziyaretlerimiz esnasında esnaf arkadaşlarla da güzel değerlendirmeler yaptık, bir çoğu hallerine şükrederken bazı konularla ilgili devletimizden erteleme isteyenlerle de azda olsa karşılaştık.

Kolay değil elbette nerdeyse dünya 1 seneye yakındır bu pandemi süresince çok daha büyük sorunlarla karşılaşan ülkelerde yaşananları televizyonlardan izliyoruz.

Son olarak ziyaret ettiğimiz Ak Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni ile de güzel bir değerlendirme röportajı  gerçekleştirdik.

Bu görüşmemizde parti olarak Keles’te çok güzel çalışmalara imza attıklarını, bu manada sahadaki tek partinin kendilerinin olduğuna  bilhassa dikkat çekti.

Keles’in  ve diğer dağ ilçelerinin sadece kendi nüfusları olarak değerlendirilmemesi gerektiğini Bursa’da da dağ ilçelerinden göç etmiş 350-400 Bin kişilik bir nüfusun bulunduğunu ve bu nüfusunda çok büyük oranda Ak Parti’yi 18 yıldır desteklediklerini unutmamamız gerektiğini söylemesi de gerçekten çok çarpıcıydı.

Pandemi sürecinde ilçe merkezinin ve köylerin kalabalıklaştığını yeni yeni evlerin ,binaların yapıldığını ve insanların doğayı tekrardan keyfettiğini söylemesi de ayrıca çok sevindiriciydi.

Yaşanılan pandemi sürecinde bile cıvıl cıvıl cuma pazarı ve mutlu insanlarıyla bizleri pandemi sonrasındaki süreç için oldukça ümitlendiren Kelesli kardeşlerimin yüzlerindeki o mutluluğun hiç bitmemesi dileğiyle hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum.