31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin en dikkat çeken bir diğer yanı da, muhtarlık seçimleri oldu. Yapılan yeni düzenlemelerle oldukça cazip hale getirilen ve bu yüzden büyük rağbet gören muhtarlık seçimleri çoğu yerde belediye başkan seçimini bile gölgede bıraktı.

41 mahallesi bulunan Keles'te, 31 Mart'ta yapılan muhtarlık seçimlerinde bir kadın aday muhtar seçilerek ilçe tarihinde bir ilki yaşatmış oldu.

Keles'in en gözde mahallelerinden olan Baraklı'da Hacer Çam hem de rakipsiz olarak girdiği seçimlerde 385 oy alarak muhtar koltuğuna oturan ilk kadın olarak Keles tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Bazı mahallelerde 6 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde 540 nüfusa sahip bir yerde karşısına rakip çıkmadan bir kadın adayın muhtar seçilmesi gerçekten takdire şayan bir durum.

Keles tarihinde bir ilki yaşatan Baraklı Mahallesi’nin yeni muhtarı Hacer Çam 58 yaşında ve iki çocuk annesi…

2014 yılında da muhtar adayı olan Çam, seçimi sadece 8 oy farkla kaybetmiş.

O seçimlerde aza yazacak erkek bulamamış. Aza yazdığı erkekler ise istifa ederek kendisini zor durumda bırakmışlar. Ama geçen 5 yıl süresince yılmadan çalışmış Hacer Çam

Mahalle sakinlerinin iyi ve kötü günlerinde elinden geldiği kadar hep yanlarında olmuş. Gösterdiği bu büyük azmin semeresini de, rakipsiz girdiği seçimlerde Kelesli tüm kadınların gurur kaynağı olarak almış oldu.

"Köye öncelikle düğün salonu yapılacak. Meyve alım-satım yeri yapılacak. Yollarımız eksik, onlar tamamlanacak. Sulama kanallarımız yapılacak. Gasilhanemiz yok, onu yapacağız. Eksikliklerimiz çok, hizmet için girdik. Çalışmaya sonuna kadar devam" diyen Hacer Çam, başta Baraklı Mahallesi olmak üzere Keles'in haklı gururu olarak her türlü takdiri ve desteği fazlasıyla hak ediyor… Vesselam...

***

Eskiden kar yağardı...

Henüz ayrılmamıştık, henüz bölünmemiştik…

Aynı mahalledeydik, zengini, fakiri, esnafı, yoksulu, bir arada birliktik…

Omuz omuza sımsıcak yaşardık ve kar yağardı bembeyaz, lapa lapa henüz bölünmemiştik, henüz ayrılmamıştık...

Henüz icat olmamıştı kooperatifler, siteler, dubleksler, tripleksler, olmaz olası kartonpiyerler…

Gariban sıkışınca kime gidebileceğini bilir, zengin kimi gözeteceğini bilir, esnafla memur gül gibi geçinip giderdi...

Veee, kar yağardı bembeyaz lapa lapa... Henüz ayrılmamıştık henüz bölünmemiştik… Fakir, zengini hırsızlıkla zengin, fakiri tembellikle suçlamazdı…

Çünkü kar yağardı lapa lapa, çünkü kar yağardı bembeyaz…

Çünkü karın temizliği yüreklerimize vurmuştu…

Kar rahmetti, kar bereketti…

Adam boyu adamlar da adamdı o zamanlar…

Ne Atatürk Caddesi’nde onun bunun namusuna kötü gözle bakar ne de laf atardılar…

Çünkü senin namusun benim, benim namusum senindi…

Bir idik, biz idik ve kar yağardı, adam boyu ve adamlar adamdılar o zamanlar...

Kar sendin, kar bendim, kar bizdik...

Eridik, eridik, eridik, eridik…

(Alıntı)

Günün Sözü:

“Zafer, zafer benimdir diyebilenin; muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir. (M. Kemal ATATÜRK)”