Yanlış hatırlamıyorsam son olarak Malatya Vali Yardımcılığı’na atanan Abdülkadir Duran, Keles'te asil kaymakam olarak yaklaşık 3 yıl görev yapmıştı. Sonrasında, tüm Dağ yöresi ilçeleri yıllardır vekil kaymakamlarla yönetilmeye devam edilmişti. İlçelere kaymakam vekili olarak atanan genç kaymakam adayları 6 ay-1 yıl içerisinde görev yaparak yerini başka bir genç kaymakam adayına bırakıyordu. Burada Orhaneli ilçemizi ayrı tutmak gerekiyor. Bursa Vali Yardımcılığı görevinden 2016 yılında Orhaneli kaymakamlığına atanan Emir Osman Bulgurlu halen başarılı bir şekilde görevine devam ediyor.


Dağ yöresinin yıllardır bir türlü yenemediği makus bir talihi var. Yine yıllar öncesinden bu yana iktidar partilerine en büyük desteği veren Dağ yöresi insanı nedense verdiği bu desteğin karşılığını çoğu zaman alamamış, bunun sonucunda da yörenin başına kâbus gibi çöken 'göç' sorunu önlenemez hal almıştı.
Tüm bu olumsuz gelişmelerin yanına özellikle Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde protokolün en başında yer alan kaymakam koltukları çoğu zaman genç kaymakam adayları ile geçici olarak doldurulmaya çalışılıyordu. Taa ki, geçtiğimiz günlerde yapılan yeni kaymakam atamalarına kadar…
Bu atamalar sonrasında Keles tarihinde bir ilk yaşanarak asil kaymakam olarak bir kadın kaymakama kavuştu ilçemiz. Kübra Teymur, bir aksilik yaşanmazsa en az 3 yıl asil atanmış kaymakam olarak Keles'te olacak.  
Malatya’da 1992 tarihinde dünyaya gelen Teymur, ilk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra 2010 yılında başladığı Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 2014 yılında başarıyla mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Para Yönetiminde Yüksek Lisans eğitimine başladı. 2017 yılında Erzurum Valiliği’nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. 2018 yılında İngiltere’de bulunan Sheffield Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı. Kübra Teymur, evli olup İngilizce bilmektedir.
Kısaca özgeçmişi böyle yeni kadın kaymakamımızın… Ayağının tozuyla yeni görevine başlayan Kübra Teymur ile ilgili ilçe halkının yorumları oldukça olumlu görünüyor. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce de 2 tane kadın kaymakamımız Dağ yöresi ilçelerinde kısa süreli görev yapmışlardı.
Bundan böyle Keles ilçemizin gelişimine, kalkınmasına ve yönetilmesine kadın elinin değecek olması şahsen beni çok mutlu etti. İnşallah gelecek hem genç kadın kaymakamımızı hem de Keles'i mutlu eder, bizden söylemesi...

Günün Sözü:
“Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.(Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK)”