Özellikle Dağ yöresinin gelişmesi ve kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inandığım, Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılan Meslek Yüksekokulları 2005 yılından bu yana ilk önce Keles ve Orhaneli olmak üzere sonrasında Harmancık ve Büyükorhan ilçelerimizde her geçen yıl artan öğrenci sayıları ile eğitim ve öğretime devam ediyor.  Buraya kadar her şey doğal ve yerinde görünüyor. Fakat her geçen yıl artan öğrenci sayısı karşısında özellikle Keles Meslek Yüksekokulu’nda yaşanan fiziki yapıdaki eksiklerden kaynaklanan nedenlerden dolayı sorunlar had safhaya ulaşmış durumda.
Bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Keles Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen bir kahvaltı programına katılan kendisi aynı zamanda emekli bir eğitimci olan Keles Belediye başkanı Mehmet Keskin, Meslek Yüksekokulu’ndaki eksikleri yerinde inceleyerek U.Ü. Keles Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Arıcan ile bir araya gelerek Yüksekokul’un geleceği konusunda detaylı bir görüşme yaptılar.
Görüşme sonrası, mevcut bölümlerin doluluk oranlarının birçoğunun yüzde yüz bazı bölümlerin ise yüzde seksen olduğunu belirten U.Ü. Keles Meslek Yüksekokulu Müdürü İlker Arıcan, bu rakamların başta Keles ve Yüksekokul için ciddi bir rakam ve başarı anlamında gurur verici olduğunu söyleyerek, “Fakat bizlerin buraya farklı bölümler getirebilmemiz ve öğrenci sayısını artırabilmemiz için fizibilite çalışması yapıp imkanlar dahilinde şu şu bölümleri de ilave edebiliriz diyebilmemiz gerekiyor. Fakat okulumuzun mevcut derslik durumu belli ve bu imkanlarla ek bölümler açtırabilmemiz çok zor” dedi.
İlçenin ekonomisi ve gelişmesi anlamında Keles Meslek Yüksekokulu’nun büyük bir önem arz ettiğini belirten Başkan Keskin, ilçemizin tanıtımı, kalkınması ve gelişmesi açısından Meslek Yüksekokulu’nun Keles için öneminden bahsederek, “Bizler de belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız ve okulumuzun gelişmesi daha da büyütülmesi için ne gerekiyorsa hizmet anlamında yapacağız” diyerek, gerekirse en kısa sürede Devlet-Millet işbirliği ile Uludağ Üniversitesi Keles Meslek Yüksekokulu’na Keles Belediyesi ve esnafların katkısıyla ek bina yapılabileceği müjdesini vermesini ben de çok geç kalınmış ama çok yerinde bir karar olarak görüyorum.
Özellikle geçmişten günümüze kadar hizmet yönünde hak ettiği değeri görmemiş ve almamış olan Dağ yöresi ilçeleri için Meslek Yüksekokulları adeta bir 'bacasız sanayi' görevi üstlenmekte.
Sanırım, bizlere de düşen bu bacasız sanayilere gereken değer ve önemi vermek.
Vesselam...
Günün Sözü:
“Uyanma vakti geldiyse bir uyandıran olur elbet. Kimine Hızır, kimine uçan kuş, kimine biten ot… Kimine açan çiçek, kimine akan su, kimine dilsiz taş...(Tapduk Emre Hz.)