Alt sıralardan kurtulmak için üç puan şarttı ama kardeş oldukça sert ve hırçın oynayarak buna izin vermedi. Umarım her takıma karşı bu hırslı oyunu gösterirler. Maçta çelme kardeşten geldi. Bir puanı her iki takım da kazanç sanıyor ama bu ligde kazın ayağı öyle değil! Yine de puan puandır.

Kardeşliği gündeme getirenlere selam olsun. Ankaragücü - Bursaspor maçı öncesinde, hayatını kaybeden taraftarlar Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz, dostluk ve kardeşlik ile bütünleşti. Tekrar başımız sağolsun. MKE Ankaragücü Yönetimi, Bursaspor maçından elde edilecek hâsılatla hayatını kaybeden taraftarlarına ev alanacak olması örnek bir davranış olmuş.

Maç öncesi Anıtkabir’i ziyaret eden futbol takımımızı yazmadan olmaz. Gurur duyduk. Sadece Anıtkabir ziyaret ekibinde, sayın başkan ve yönetim kurulu üyelerini göremememiz hayal kırıklığı yarattı. Lütfen kulübümüzü temsilde değersizleştirmeyin.

Üç puan olmasa da aynı takımın altyapısından yetişen iki oyuncunun kaptan olarak sahada yer almasından bir Bursalı olarak gurur duyduk. Sahada iki tane kaptan vardı. İkisinin de alt yapısı Bursaspor.  Ertuğrul ve Altay Bayındır. Altyapının görünmeyen gücü...

Takım olarak final paslarında tercih ve beceri bakımından yetersiz kalma hastalığımız devam ediyor. Yusuf final paslarında başarılı değil, çok tercih hataları yapan oyuncumuz ama iyi niyetli! Yetenekli Lima, karşı karşıya kaldığı pozisyoda topu çabuk düşünüp göğse almak yerine kafayla tek vuruş yapabilse yetecek ama olmayınca olmuyor!

Sakho rakip savunma arasında kaybolup gitti.  Nedeni takımın sahaya yayılma boyu uzayınca yalnız kalmasıydı.  Ankaragücü’nün hızlı oyuncularından korkan Samet hoca işi sağlama almış. Tek eksiğimiz goollll!..

Sakho’nun yanına Umut Nayir’i alıp üç puan için risk almayı tercih edemedi. İkili forvete dönerek son 15 dakika uzun şişirme toplarla gol ararız diye biz düşündük ama Samet hoca, “Bir puan da iyidir” dedi. Maçta oldukça başarılı olan orta alanımızın ahengini bozarak risk almak istemedi.

Bursaspor’un bitiricilik ve top kaybetme hastalığı yine bu maçta da devam etti. Ligde en başarılı olduğumuz hava hâkimiyetinde Ankaragücü bizden daha üstündü.   

Aytaç ve Badji, Bursaspor’un rakipten çaldığı 17 topun 11 topu çalan iki oyuncusu. İkisi, rakip orta alanına nefes aldırmıyor. Çok takıma karşı üstünlük kuruyorlar. Aman nazar değmesin!

Saha içindeki dağılıma bakınca rakibe pozisyon verilmedi. Barış’ın yerine oynayan Shehu da hata yapmadan oynadı.  

Ankaragücü yepyeni bir takım kurmuş. Dever Orgill, Hadi Sacko, Dever Orgill  gibi hızlı ve etkili hücum oyuncuları var. İyi ki Bursaspor defans güvenliğini bırakmadı. Maç boyunca rakip kaleye attığımız 12 şut vardı. Geçen haftada da 12 şut varken 3 gol bulmuştuk. Bu maçta kaleye isabet kaydeden sadece iki şut olması bence bir puanın nedenini açıklıyor!..

Eskilerin bir sözü vardır: “Ununu kendi eliyle öğütmeyen aç kalır.” Bursaspor bu cendereden kendi çabasıyla çıkacak. Bunun adına 90 dakika mücadele etmek diyorlar. Ligdeki takımların mücadelesine baktığımızda düşecek gibi görünmüyorlar.

İnsan uçurumun kenarına varmadan kanatlanmazmış. Bursaspor şu an uçurumun kenarında ve acilen bahaneleri bırakıp gelibiyet serilerine başlamalı.

Bursaspor gerginliğini üzerinden çabuk atmalı. Biline ki gergin ip kolay koparmış...