Müdür Beyin Özel kalemi, etkin bir kişi olduğunu söyleyen kişinin telefonda olduğunu söylüyor, müdür beyin yanında misafirleri var, kişi etkin olunca, görüşmek gerekiyor!

"Görüşelim"
Etkin kişi olduğunu söyleyen kişi, telefonun öteki ucunda:
"Müdür bey, çok fazla uzatmayacağım, Falan kurumun 3 gün sonra ihalesi var. Benim firmam da ihaleye katılacak, evrakları sana gönderiyorum, belgeyi hazırla gönder bana."
(Kişi o kadar etkin olduğunu düşünüyor ki, 'Rahatsız etmeyeceğim' demiyor, 'Uzatmayacağım' diyerek, hem hakir gördüğünü ifade ediyor, hem de etkinliğine bir kez daha vurgu yapıyor, muhatabı olanı da etkisizleştirerek, talimat verdiğini düşünüyor.)
Müdür bey, yanındaki misafirlerini de düşünerek gayet nazik ve kibar bir şekilde, mevzuat gereği bu belgelerin hemen hazırlanamayacağını, bir prosedürü olduğunu, bunun mümkün olmayacağını, etkin olduğunu düşünen etkin kişiye, dili döndüğünce anlatmaya çalışıyor.
 
Ama telefonda ki etkin olduğunu düşünen etkin kişi ısrarcı. Onun ısrarı derecesinde de Müdür bey, bu işin mümkün olmayacağını anlatıyor, ama nafile, etkin olduğunu düşünen etkin kişinin meseleyi anlaması mümkün değil.
Israr, tehdide dönüşüyor. Müdür bey, misafirlerinin varlığını da hesaba katarak konuyu kestirip atıyor:
"Tamam, Saat 15.00'de, Filan alış veriş merkezinin et reyonunun yanındaki stanttan belgenizi alın!"
"İşte böyle, aferin, illa tayinini mi gündeme getirelim!" diyerek, etkin olduğunu düşünen etkin kişi, telefonu kapatıyor.
Müdür bey, her ne kadar üzülse de, misafirlerine bir şey belli etmiyor ve konu kapanıyor. o misafirler gidiyor, başka misafirler geliyor, iş ortamını bilirsiniz, meşgale, meşguliyetler, Müdür bey konuyu yoğunluk içinde unutuyor...
Aradan 4-5 Saat geçiyor, özel kalem yine telefonda;
"Efendim, Falan alış veriş merkezinin müdürü telefonda!"
"Hayırdır! Bizimle ne işleri var? Konu nedir?"
"Söylemediler, ama acil görüşmek istediklerini söylüyorlar, telefondan da sesler duyuyorum, karşı tarafta bir tartışma var herhalde."
"Görüşelim"
Falan alış veriş merkezinin müdürü telefonda:
"Müdür bey iyi günler. Burada birileri var, bütün alış veriş merkezini birbirine kattılar, onları buraya siz göndermişsiniz. Buradan belge alacaklarmış, biz belge satmıyoruz, Allah aşkına gelin, bu adamları başımızdan alın!"
 
Müdür Bey, konuyu hatırladı ve gülümsüyordu...
"Polis çağırın kardeşim, bizimle alakaları yok!" diyerek telefonu kapattı.
Etkin olduğunu düşünen etkin kişi de, çok etkin kişi olmanın, devlete terbiyesizlik yapma yetkisini kendisine vermediğini,
Bürokrata saygısızca davranmanın bir karşılığı olduğunu,
Her kuşun etinin de yenmeyeceğini,acı bir tecrübeyle öğrenmiş oldu...
Şimdi merek ediyorsunuz,
Etkin olduğunu düşünen etkin kişi kim?
O bürokrat kim?
İsimlerin ne önemi var.
Mesele; "Edep" meselesi. Devlete "Saygı" meselesi. Birde mesele KALİTE MESELESİ...
KALİTE YOKSA, KARAKTER BOZUKTUR.
KAREKTERİ BOZUK OLAN ETKİN OLSA DA, ETKİNLİĞİ ALIŞ VERİŞ MERKEZİNDE SON BULUR...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE Ankara Merkezde Kalite Yönetim Sistemi Yönetici/Aday Yönetici sınavı gerçekleştirilecektir.
Eğitim başvuruları; “ http://basvuru.tse.org.tr/uye/ “ adresi üzerinden 03 Ekim 2019 (saat 10:00) tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır. Başvuru işlemleri yazılım aracılığı ile alınacak olup belirtilen süre içerisinde başvuru alımı yapılabilecektir. 
 
İstenen ekleri sisteme yükledikten sonra; TSE ilgili personelinin; yüklemiş olduğunuz eklere onay vermesi durumunda başvuru işlemlerinize devam ederek tüm başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir. Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra e-mail adresinize; Başvurunuzun onaylandığını belirtilen mail gelecektir, bu mail geldikten sonra belirtilen yer-gün ve saatte Eğitim Salonunda bulunabilirsiniz. Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra herhangi bir form göndermenize gerek kalmamaktadır.
Sınav Tarihi: 25 Ekim 2019
Son Başvuru Tarihi: 21 Ekim 2019
Eğitim ve Sınav Yeri :  Türk Standardları Enstitüsü Necatibey Cad. No:112 06100 Bakanlıklar/ANKARA

***

TSE tarafından organize edilen "Uluslararası Standardizasyon Zirvesi" 14 Ekim'de İstanbul'da...
09.30 - 16.30 saatleri arasında, Swiss Hotel de gerçekleştirilecek olan zirveye www.tse.org.tr adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.
 
Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), Avrupa Elektronik Standartlar Komitesi (CENELEC) ve Uluslararası Belgelendirme Ağı (IQNet) başkanlarının konuşmacı olarak katılacak olduğu zirveye, TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem ŞAHİN tarafından davetlisiniz...