KARADENİZSİAD Derneği'nin kuruluşunun kamuoyuna tanıtım için düzenlenen basın toplantısına Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakçı ile beraber ‘agazete’ adına katıldık.

KARADENİZSİAD kurucu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Derneği kamuoyuna tanıtan Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzun, konuşmasına "Zeytin Dalı Harekâtı" operasyonuna verdikleri tam desteği dile getirerek başladı."Türk silahlı kuvvetlerimize olan desteğimiz tamdır. Şehit düşen kahramanlara Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.

KARADENİZSİAD’ın kuruluş gayesi hakkında bilgiler veren Uzun, "Ülkemizin 7 Coğrafi bölgesinden biri olan Karadeniz'deki iller Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'in Bursa’da ikamet eden ve nüfus bağı ile bağı olan sanayici ve işadamlarının üyeliklerini kapsayan bir dernek yapılanmasıdır KARADENİZSİAD' şeklinde konuştu.

Amaçlarını ise "Türkiye ekonomisini güçlendirmek amacıyla yola çıktık. Kanun ve yönetmenlikler çerçevesindesanayici, işadamı, üniversiteler, eğitim kurumları, mesleki kuruluşlar, bilim ve teknoloji uzmanları ile beraber ticari, sanayi, sosyal ve manevi güç birliği içerisinde, küresel değişim ve gelişmeleri yakından takip ederek, doyduğumuz şehir Bursa’mızda, doğduğumuz coğrafya Karadeniz’imizde, ülkemizde hızlı kalkınma projeleri geliştirmek istiyoruz" şeklinde açıkladı.

Karadeniz Asıllı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin en önemli hedeflerini ise Uzun Başkan şöyle tanımladı: "Öncelikli hedefimiz Bursa’da ikamet eden Karadenizli sanayici ve işadamlarının dağınık ve irtibatsız yapısını bir araya toplamak, gerek Bursa gerekse Karadeniz bölgesindeki İşadamları koordinasyonlarımızı sağlayarak işbirliklerimizi geliştirmektir."

Akabinde söz alan Ak Parti Nilüfer eski ilçe Başkanı Celil Çolak:

"Doğduğumuz kentte borcumuzu ödemek ve uluslararası arenada söz sahibi olmak gibi bir misyonumuz vardır" dedi.

CHP Bursa Eski il Başkanı Şadi Özdemir: "Karadeniz’den gelmiş Bursalı olarak dayanışma içinde iş yapmak Bursa ekonomisine katkı sağlamak gibi bir zorunluluğumuz vardır" diye konuştu.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ise; "Ülkemizin dışa bağımlılığı çok fazladır. Bunu en aza indirmek için katkı çabamız vardır" vurgusu yaptı.

KARADENİZSİAD’ın kesinlikle hemşeri derneği olmadığını söyleyen Başkan, Bursa’da yaşayan Karadenizli sanayici ve işadamlarını bir araya getirmek gibi ekonomik bir amaçlarının olduğunu özellikle yineledi.

Kurucu BaşkanSüleyman Uzun, partiler üstü bir oluşuma gittiklerini tekrarlarken, kurucu üyeler arasında AK Parti, CHP, MHP,Saadet Partisi gibi her oluşumdan üyeler bulunduğu ortak paydanın ülke menfaati olduğunu dile getirdi.

KARADENİZSİAD’ın Kurucu üyelik listesi ise şöyle;

1.Süleyman Uzun 2.Ali Faruk Çolak 3.Mustafa Bakır 4.Talip Andıç 5. Eyüp Yetim 6.Ruşen Sever 7.Hayri Yüksel 8.Ali Tuğcu 9.Bekir Akyıldız 10.Hakan Uzun 11.Mehmet Atmaca 12.Celil Çolak 13.Hızır Çetinkaya 14.Osman Akın 15.Abdurrahman Levent Ezberci 16.Mehmet Kurt 17.Şadi Özdemir 18.Ahmet Balsüzen.

Kurucu üyelerin birçoğu kamuoyu tarafından da tanınmakta. Kendilerini BTSO çatısı altında da tanıyoruz. İnanıyoruz ve diliyoruz ki kendileri birçok özel ve güzel projelere imza atacaklar. Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olsun. Unutmamak gerek, harekette bereket vardır.