Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursaspor’un Süper lig’de kalma mücadelesinde, özelikle Trabzonspor deplasmanına giderektakımabüyük destek oldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği destek yerini buldu.

Hedefli olmak…

Hedefin varsa yol alırsın. Hedefe odaklandığında ise menzile varırsın. 

Trabzon'un denize nazır Medical Park Stadyumu’nda muhtemelen Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Deplasmandaki taraftar desteği ile her yer yeşil beyaza büründü. 

Maç öncesi ve sonrası vatandaşlarla yaptığımız sohbetlerde Trabzonsporlu taraftarın gönlünün Bursa'danyana olduğunu gözlemledik.

(Bundan kimse Aziz Yıldırım gibi şike bağlantısı çıkarmaya kalkmasın... Vatandaşın gönlüne kilit vuracak değiliz.)

Sezonun başında ilk beşte olmak ve sezonun sonunda son beşte olmak vahim bir olay. Bu şehir bunu hak etmiyor. Sevindiğimiz sonuç bu olmamalıydı. Bunada şükür diyoruz. Kâbus gibi bir sezonun finali daha güzel olabilirdi.

Temennimiz Süper Lig’in 2017-2018 sezonunda Bursaspor’un daha hedefli olması.

1999 yılında çok ses getiren Eşkıya filminin unutulmaz replikleri geliyor insanın aklına:

Baran:Beni hapiste vurdular Keje ölmedim. Hastalandım, bir ciğerimi orda bıraktım gene ölmedim. Çok dövdüler beni kan kustum ama ölmedim. Yaşadım seni bir kez daha görebilmek için yaşadım. Şimdi bana dediler ki kimse sesini duyamıyormuş, susmuşsun. Benimle de konuşmayacak mısın Keje? Sesini duyamayacak mıyım?

Dağlardayken geceleri bin bir haşerenin, kurdun sesini duyardım. Yatardım bir kayanın üzerine, gökyüzünü seyrederdim ve yıldızları. Seni düşünürdüm… Sonra bir yıldız kayardı ve derdim ki:"İşte bir eşkıya daha ölmüştür."

Çocukken sana eski zaman eşkıya masallarını nasıl anlattığımı düşünürdüm.

Ben ömrümce bu dakika için yasamışım. Artık ne olursa olsun önemi yoktur. Seni gelip alacağım. Beni bekleyesin Keje!

Baran: Bana niye ihanet ettin Berfo?

Berfo: İhanet haa. Demek sen benim yaptıklarıma ihanet diyorsun ha? Peki, iyi öyle olsun. Şimdi ben sana şöyle desem; ben bunları yaptım, çünkü âşıktım ben, yani vurulmuştum, ölüyordum aşkımdan. Bunun üzerine kim bana ne diyebilir ha? İhanet mi? Aşkım için yaptım ulan! Ahlaksızlık mı? Evet yaptım. Ben en yakın arkadaşımı, seni jandarmaya ihbar etmiş adamım. Sen yapabilir miydin benim yaptığımı? Haaa? En sevgili arkadaşına ihanet edebilir miydin? Onu jandarmaya ihbar edebilir miydin? Arkadaşının altınlarını çalabilir miydin? O altınlarla arkadaşının sevdiği kadını anasından babasından satın alabilir miydin? Arkadaşını ölüme gönderebilir miydin? Ama ben yaptım. Aşkım için… Şimdi söyle bana; hangimizin aşkı Keje’ye daha büyük haa? Hangimiz Keje için böyle büyük bir günaha girmeyi göze alabildik? Ben bu aşk için cehennemde yanmaya hazırım. Ya sen?

İşte, Bursaspor taraftarının sevgisi…

Trabzonspor maçında taraftar aşkını gösterdi. Fatih Akkuş'tan aldığım bilgiye göre bir kardeşimiz kalp krizi geçirmiş, son anda hayata döndürülmüş... Yeşil Beyaz sevdalıları artık kurtulduk! Şükür şarkıları söyleyen değil, şampiyonluk ya da şampiyonluğu kaçıran takımlar sınıfında olmalı Bursaspor... Gerisi laf-ü güzaf...

(Yönetim için son sözümü şimdilik saklı tutuyorum.)