Kendisini önce TV'lerden tanımıştım.
Terörist başının duruşmasındaki tavır ve davranışları ile sadece bizim değil, Türk milletinin gönlünde taht kurmuştu. 
Sonra, kurmuş olduğu Şehit Aileleri Derneği faaliyetlerine destek vermeye çalışmış, o süreçten sonra da yakinen tanıma fırsatımız olmuştu.
Bir evladı ile birlikte hayat mücadelesine devam etmiş, evladını üniversiteden mezun etmiş, iş hayatına atılmasını sağlamış, sonra da mesleği olan hemşirelikten emekli olmuş.
Geçen gün, sosyal medyada bir paylaşımını gördüm.
Şehit olan eşi Murat'ın annesi hastalanmış, koşup memleketine gitmiş, hastanede yanında durmuş, taburcu olunca da, kendi elleriyle kayınvalidesine kahve ikram ederken, o fotoğrafı paylaşmış...
O fotoğrafa şöyle bir baktım!
O fotoğrafta neler gördüm neler...
İşte bu yazının yazılma sebebi bu fotoğraftır.
 
Bu fotoğrafta; samimiyeti, sevgiyi, saygıyı, nezaketi, asaleti, insani değerleri, kaybetmeye yüz tuttuğumuz ilkeleri gördüm.
Şehit olan eşe sadakati, eşinin annesine gösterdiği şefkati gördüm.
Yıllarca mücadele eden, mücadelesinden asla taviz vermeyen, asil bir Türk kadınını gördüm.
Annelik duygularını asla kaybetmediği için, eşinin annesine evlat olan, kadirşinas bir anneyi gördüm.
Şehit olan eşine, şahit olan ve şehit eşinin yüzündeki nuru asla azaltmayan, abide bir kadın gördüm.
Evladına, şehit babasının eksikliğini hissettirmemeye çalışan, mümtaz bir kadın gördüm.
Kendi anne ve babasına düşkün olduğu kadar, eşinin ailesine de düşkün, yüksek ruhlu bir kadın gördüm.
Eşini kaybeden bir eş olmanın yanında, şehit eşi olma gurunu hiçbir zaman kaybetmeyen, vatan sevdalısı bir kadın gördüm.
Yıllarca şehit ailelerine yakın durmaya çalışan biri olarak, şehit ailelerinin yüzünü asla karartmayan, aydınlık bir Cumhuriyet kadını gördüm.
Vefalı bir eş, iyi bir anne, hayırlı bir evlat, vatanını seven bir birey, bayrağına aşık bir vatandaş olan, YILDIZ NAMDAR'IN yüreğinin güzelliğini, kayınvalidesine kahve ikram ederken yayınladığı o fotoğrafta gördüm...
Yıldız hanım, örneksin...
Şehit anasının yüzünü güldürdüğün için gönüllerdesin...
Bir evladınla ve tüm ailenle birlikte sağlıklı ve hayırlı bir hayat diliyorum ve sözlerimi şöyle bağlıyorum;
Kalitesin ve de kalitelisin YILDIZ NAMDAR...

***
BURSA PLATFORMU KADIN KOLLARI
Bursa Platformu, Kadın Kolları’nın kurulmasına dönük çalışmalarını hızlandırdı.
Kadının olmadığı, kadının elinin değmediği bir işin de, kadınının pişirmediği aşın da tadının olmadığını biliyoruz.
İş hayatında kadının varlığı, sosyal hayatta kadının aktivitesi ne kadar fazlaysa, toplumun gelişmişlik ölçüsünün o denli ileri olduğunu görüyoruz.
Yönetim Kurulunda ve üye listesinde kadın bulunmayan Bursa Platformu, bu eksikliğini giderme, kadın hareketini başlatma kararı aldı.
 
Eminiz ki, çok yakın zamanda çok faydalı işler yapacak olan Bursa Platformu Kadın Kolları, Türkiye'de örnek gösterilecek projelere de imza atacaktır.
Bu alanda ilk sinyalleri veren Bursa Platformu Kadın Kolları Başkanı Suzan Yiğit diyor ki;
"Kaliteyi referans alacağız, kaliteli bir neslin yetişmesi için çalışacağız ve Bursa'da yaşayan herkesin ‘Bursalılık aidiyetine - Bursa sevdasına’ vurgu yapacağız.
Bursa'da yaşamanın, Bursalı olmanın farkındalığını, okullardan başlayarak toplumun her kesimine anlatacağız. Kaliteli bir neslin yetişmesi için çalışacağız.
Bunu başarabilmek için de tüm üyelerimize, TSE'den kalite ve bilinçli tüketici eğitimleri aldıracağız."
Bursa Platformu’nun kuruluşunda emeği geçen ve halen Yönetim Kurulu üyesi olan bizler de, Suzan YİĞİT ve ekibine başarılar diliyoruz.


***
TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun (MAKFED) düzenlediği Makine Zirvesi-Vizyon 2030’da ‘Makine Sektörü Dönüşümünde Devletin Rolü’ konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ’ın da konuşmacı olarak yer aldığı oturumda, sektörün öncelikleri doğrultusunda kamu tarafından geliştirilebilecek politikalar üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
 
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TSE’nin makine sektörüne yönelik olarak standardizasyondan belgelendirmeye, akreditasyondan deney ve testlere, ithalat denetimlerinden muayene gözetime kadar çok çeşitli alanlarda hizmet verdiğini anlattı. Şahin, Enstitünün son dönemde nükleer enerji alanında gerçekleştirdiği standardizasyon ve muayene gözetim faaliyetlerinin makine sektörü başta olmak üzere yerli sanayicileri nükleer projelere hazırlamak anlamına geldiğinin altını çizdi.
TSE Başkanı Şahin, konuşmasında standardizasyon çalışmalarının önemine de değinerek, "TSE bünyesinde bir yazılım ortamında herhangi bir fiziki harekete dönüşmeden de fikir verebilmeyi sağlayan bir ortamı, platformu oluşturmakla ilgili bir AB projesi yaptık. Yakın zamanda neticelenmek üzere" diye konuştu.