AK Parti Bursa, yaklaşan ilçe kongreleri öncesinde teşkilatlar ve genel merkez ile gerçekleştirilen istişareler sonucu Bursa’da dört ilçe başkan adayı dışındakileri netleştirdi.

Devam edecekilçe başkanları

Öncelikle altı ilçedemevcut başkanlar ile devam edilecek.Bu ilçeler Yenişehir'de Adnan Kamıl, Mudanya'da Ahmet Murat Ünal,Orhaneli'de Ali Aykurt, Keles'te Mehmet Keskin,Orhangazi'de Mustafa Kaya.

Yeni belli olanlar

4 yeni ilçedeki yol arkadaşlarını dün İl Başkanı Ayhan Salman açıkladı;Harmancık'taHasan Hüseyin Temel yerine Yılmaz AtaşBüyükorhan'da Ahmet Korkmaz yerine Üzeyir Tüfekçiİnegöl'deAdem Demirel'in yerine Mustafa Ersan, Karacabey’de Murat Erol'un yerine Ertem İşcanbayrağı devralacak.

4 ilçe başkan adayını belirleme çalışmaları ise sürüyor. Aslında İznik için de Ankara’ya giden grubun içinde adı geçiyordu. Sanırım mutabakat sağlanamadığı için bu ilçe sonraya bakıldı.

Başkan adayı belirlenecek önemli ilçelerden üçü merkez ilçeler Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım.

Bu hafta sonu İl Teşkilatı'nda mülakat görüşmeleri yapılacak ve haftaya aday adayları Ankara’ya gidecek ve içlerinden 4'ü aday olarak Bursa'ya dönecek. 

İlçe seçimleri bittikten sonra ise İl Başkanlığı seçimi de muhtemelen Ocak 2018’de yapılacak.

Yenilenmiş yada yeniden güven almış başkanlar ve ekibi seçime hazır olacak,ilk hedef yerel seçimler ve akabinde büyük seçim yarışı…

Tekrarda fayda var. Hangi parti olursa olsun, önemli olan ilçesi için, ülkesi için faydalı çalışmalarda bulunacak, çalışkan ve dürüst insanları icranın başına getirmek...

İlçenin sorunlarıyla ilgilenecek ve faydalı olacak ekipleri ve yönetim kadrolarını kurmak. Kadroların şaibesiz çalışmasını sağlamak…

Partiyi 2019'a götürecek ekibin yenilenen seçim sistemlerini göz ardı etmeden yeniliklere açık kişilerden oluşmasını sağlamak çok önemli...

Klasik siyasetçi yerine parti ilkeleri doğrultusunda her ilçenin kendine özgü sorunları ve avantajlarını harmanlayarak siyaset yapmaları hem kendi hem partileri hem de ilçe halkı açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Mesele önde olmak yada o koltukta oturmak değil, insanlara verdiğin değer ve yaptığın hizmettir.

Milletine, devletine hakkıyla hizmet ederseniz gerisi teferruattır…

Yenilenmeyen siyasetçiyi yenilerler…