“Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hatta erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa!.. (M.Kemal ATATÜRK)”

Dağ yöresinde doğmayan, yaşamayan pek bilmez. Yıllardır, gelişmekten yana nasibini alamamış yöredeki yaşam zorluklarla doludur.

Hele ki, eski deyimle köylerindeki şimdiki adı ile mahallelerindeki yaşam tarzı, onur ve gurur yönünden takdire şayan olsa da, biçim olarak yokluklar her zaman had safhada olmuştur.

Bu yoklukların en belirgin özelliğini de daha çok ilköğretim çağındaki öğrencilerin yaşadığı eksikliklerde görebiliriz.

Giyim kuşamdan tutun da eğitim araçlarındaki birçok noksanlık yöre çocuklarının tertemiz yüreklerinde her zaman büyük bir burukluk yaşamalarına neden olmuştur.

Yine yıllardır yöredeki bu eksikliği gören bazı yardımseverler ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştılar. Ama nereye ve ne zamana kadar devam edecek ki bu yardımlar?..

Bursa'da öğrenim gören, gelecekleri için umut dolu olan gülen yüzleri ile etrafa ışık saçan öğrencilerden tek ve en önemli farkları her zaman imkansızlıkları oldu Dağ yöresinin o tertemiz, gülmeye hasret minik yüreklerinin!..

İşte tam bu aşamada, önce sosyal medya aracılığı sonra da Bursa yerel medyasında sesini her geçen gün daha güçlü bir şekilde çıkarmayı başaran Hatice Beytul Gürçay başkanlığındaki Nilüfer Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği'nin özellikle Keles'te yürüttükleri oldukça anlamlı olan yardımları beni hem çok duygulandırdı hem de çok mutlu etti.

'Kadınsız toplum düşünülemez' mantığıyla bir araya gelerek, toplum yararına faydalı işler için kolları sıvayan yardımsever kadınlarımızın oluşturduğu bu 'Kadın Gücü Ekibi'nin, Keles ve uzak mahallerinde eğitim gören çocuklarımıza yönelik yaptıkları bu anlamlı yardımlarından dolayı emeği geçen, katkı koyan tüm yardımseverleri yürekten kutluyorum.

Yolları ve bahtlarının her zaman açık olması dileklerimle...

Günün Sözü:

“Sus gönlüm!.. Bu kışın bahara dönünceye kadar!.. Bu gece gündüz oluncaya kadar!.. Uzak yollar yakınlaşıncaya kadar!.. Bu sıkıntıların ardından ferahlık gelinceye kadar!.. Ve yüzümüz vuslat gözyaşlarıyla ıslanıncaya kadar SUS!.. (Şems-i TEBRİZİ)”