Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS), ülkemizde piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünlerin ilan edildiği yerli ve milli bir platform.

Bu platformun teknik altyapısı Ticaret Bakanlığı'nca sağlanmakta. Ticaret Bakanlığı ile beraber birçok bakanlık ve kurum işbirliğiyle bu çalışmaya destek veriyor.Piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlığını tehdit eden güvensiz ürünler 
www.guvensizurun.gov.tr  

ve www.gubis.gov.tr 

internet adreslerinden hizmet vermeye başladı. 

Şu an sitede güvensiz bulunan bazı kırtasiye, oyuncak, çocuk gereçleri ve tekstil ürünleri ile bunlara ilişkin bilgilere yer verildi.
Sitede ürünün fotoğrafı, marka ve model bilgisi, üretici ya da ithalatçı firma ile güvensizlik nedeni de yer alıyor. 
İlgili kurum tarafından güvensiz bulunan ürüne ilişkin alınan ‘toplatma’ ya da ‘piyasaya arzının yasaklanması’ gibi kararlar da bu siteden ilan edilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca da, can ve mal güvenliği ile çevre açısından tehlike oluşturan 29 adet ürün hakkında toplatma kararı alındı. Toplatılan ürünlerin yüzde 72’si ithal ürünler.
Bizlere de düşen görev bu siteden güvensiz olan ürünleri takip edip almamaktır. 
Çevremizdekileri de uyarmaktır. 

İster ithal ürünlerde ister yerli ürünlerde birkaç kuruş daha fazla kazanma hırsı ile gözü dönmüş, kalbi donmuş maalesef bazı insafsızlar, kaide ve kuralları hiçe sayarak sağlığımızı piç ediyorlar.

Özelikle yurt dışından ithal edilen çeşit çeşit ucuz mallar sağlığımızı ve geleceğimizi her türlü tehdit ediyor.
Bizlerin de birer tüketici olarak bilinçli olmamız gerekiyor.Alacağımız ürünün yerli olmasına dikkat ve tercih etmeliyiz.Hem ekonomik açıdan hem sosyal açıdan hem güvenlik açısından hem de sağlık açısından. Yerli üreticilerimize de çok iş ve sorumluluk düşüyor.
Ürettikleri ve üretecekleri ürünlerin kesinlikle Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) usul ve hizmet standartlarına uygun üretim yapmaları kaliteli ürünler üreterek marka olmaları hem ülke adına hem kurum adına hem de biz tüketiciler adına çok önemli.

Kalite yolculuğu ile marka olursun. Kalitesizlikle yok olursun. Marka olursan yurt içine de yurt dışına da çok rahatlıkla ürünlerini satarsın. Firman da kazanır ülke de kazanır.

Bizler hem birer bilinçli üretici olacağız hem de bilinçli tüketici olacağız.
Bunu hile hurda yaparak tüketicileri yanıltarak değil gerçekten kaliteli çalışarak, kaliteli üreterek ve kaliteli satarak gerçek anlamda başarabiliriz.Diğer taraftan yanlış yapanlara da gerekli cezalar verilmeli. Devlet kurumları denetlemeyle bizler de takip ve tercihlerimizle katkıda bulunmalıyız.Kalitesiz ve standart dışı hangi ürün olursa olsun almamalıyız. Paramızla kendimize zarar vermemeliyiz.
Kalitesiz insanlardan, kalitesiz firmalardan, kalitesiz araçlardan, kalitesiz meskenlerden, kalitesiz ürünlerden uzak durun. Aksi takdirde sürüne sürüne ölürsünüz.

Kalite emektir, ayrıcalıktır, beklentidir, 
saygıdır, sevgidir, nezakettir, üretimdir, 
hizmettir, haktır, hukuktur, zirveye ve mükemmele ulaşmaktır.
Daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam için kalite yaşam felsefeniz ve tercihiniz olsun.
Her güzel insan kaliteli bir yaşamı hak ediyor.  
Bunun büyük oranda kendi elimizde olduğunu, yapacağımız tercih ve kararlarda olduğunu unutmamamız gerekiyor.
Mümkün oldukça yerli ve TSE markalı ürünleri tercih ederek herkes kendine düşeni ve yakışanı yapmalıdır.