İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer KUL, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yapmış;

"Ölmüşüz de ağlayanımız yok...
Dün, ‘tırnak makası’ almak için, birkaç dükkan dolaştım. ‘MADE IN CHINA’ yazmayanını bulamadım.
Sonra ‘KİBRİT’ fabrikamızın bile Çin'de maliyet daha az olduğu gerekçesiyle kapatıldığını öğrendim.
Vah ki ne vah, ölmüşüz de ağlayanımız yok.
Bir tarafta değerli, sevgili abim, Mustafa Karaman, amiyane tabirle kendisini paralıyor. 
‘MİLLİ SES VER PROJESİ’ diyor, ‘YERLİ ÜRETİM YERLİ TÜKETİM’, ‘TSE YOKSA ALMA’ diyor. Hem de hiçbir karşılık beklemeden, il il, ilçe ilçe dolaşıp, okullarda, STK'larda gönüllü konferanslar veriyor, gazetelerde nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu anlatıyor.
 
Yarın çok geç olmadan gelin bu sese el birliği ile kulak verelim, 1 katı değil, 5 katı da olsa yerli üretim, yerli tüketim seferberliği başlatalım. 
Emin olun, bu gidişle yarın tırnak makası satacak ülke de bulamayabiliriz."
Teşekkürler Ömer hocam. Milli Ses verdiğiniz için. 
Pes etmek yok, herkes sussa da, herkes dursa da, kimse konuşmasa da, bu ülkenin ekonomik bağımsızlığının nitelikli ürünleri üretmekten ve yerli ürünleri tüketmekten geçtiğini herkese anlatmalıyız.
Bu görev sadece bir kesimin, bir kısmın değil, bu ülkenin kaynakları ile okuyan, yetişen, bu ülkede yaşayan hepimizin sorumluluğu olmalıdır.
Sizin göstermiş olduğunuz duyarlılığı ve milli duruşu, tüm akademik unvanı olan hocalarımızdan bekliyoruz.
Sizden ricamız, Türkiye genelinde vermiş olduğunuz konferansların son bölümünü, beş dakikalık kısmını MİLLİ SES VER PROJESİNE ayırmanız ve aziz milletimizi kalite, TSE konusunda, yerli ve milli ürünlere duyarlı olmaya davet etmenizdir. 
Herkes şunu bilmeli ve idrak etmeli ki; insanlığın geleceği için, Türk milleti ekonomik açıdan güçlü olmalıdır.
Doğu Türkistan’da, zalim Çin'in kahpe zulmüne maruz kalan ve kutlu direnişini, asil mücadelesini veren soydaşlarımız,
 
Ve sadece Müslüman Türk oldukları için katledilen, insanlık dışı muameleye maruz bırakılan dindaşlarımızın, soydaşlarımızın derdine bir nebze çare olmak istiyorsak, zalim Çin'in ürünlerini kullanmamak gerektiğini Müslüman Türk milletine ve daha sonra da Müslüman alemine anlatabilmeliyiz.
 
Üniversite gençliğine; milli hassasiyeti, üretimin önemini, tüketim toplumu olmanın sakıncalarını, yerli ürünleri kullanmanın değerini, yabancı marka hastalığının ülkeye yüklediği maliyeti, ithal ürünlerin israf ekonomisine katkılarını ve bu aziz vatanın, kazma, kürek, sapan ile kurtarıldığını anlatacak, sizin gibi değerli, duyarlı, kararlı, imanlı öğretim üyelerine ihtiyacımız var...
Sevgili hocam; 
Kalite Birliği tarafından uygulanan Milli Ses Ver Projesi ile kat ettiğimiz yol, bir karıncanın gidebilecek olduğu mesafe kasar olabilir!
Ama alınan mesafe ölçümüz değildir. 
Ölçümüz, tarafımızı belli ederek topluma mesaj verme, insanları bilgilendirme, doğruyu ifade etme, çözümü sunabilme ferasetimizdir ki, bunda da başarılı olduğumuz herkes tarafından ifade edilmektedir.
Değerli hocam,
Hassasiyetiniz için teşekkür ediyor, Milli Sesinizin dinmemesini diliyorum.


***
Doç. Dr. Ömer KUL kimdir?
1973 yılında Trabzon’un Arsin ilçesinde dünyaya geldi. 
İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da, lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 
1993 yılında girdiği Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl Yüzüncüyıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapmaya hak kazandı. 
 
2000 yılında hazırlamış olduğu “15-16. Asırlarda Köprülü/Tito-Vélés Kazası” adlı çalışmayla Yüksek Lisansını tamamladı. 
2000 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’na Arş. Gör. olarak girmeye hak kazandı. 
2003 yılında İstanbul Üniversitesi’ne Doktora yapmak üzere YÖK’ün 35. maddesi uyarınca görevlendirme ile gitti. 2009 yılında tamamlamış olduğu “Osman Batur ve Doğu Türkistan Millî Mücadele Tarihi (1911-1955)” adlı çalışma ile Doktor unvanını aldı. Halen İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 
 
Aynı zamanda İsa Yusuf Alptekin Vakfı Başkanlığı ve Doğu Türkistan Vakfı Genel Sekreterliği vazifesini de yürütmektedir. 
Çalışmaları daha ziyade, Doğu Türkistan ve Türk Dünyası üzerine olup, birçok TV ve radyo programı, editörlük çalışması yanında ulusal ve uluslararası bildiri, makale, konferans ve panelleri bulunmaktadır. Evli ve iki evladı olan Ömer KUL'un yayınlanmış çalışmaları ise şunlardır:
1- Muhteşem Süleyman’ın I. Viyana Kuşatması, BKY, İstanbul 2008
2- Şu Pontus Dedikleri, Togan Yay., İstanbul 2008.
3- Esir Doğu Türkistan İçin-1 İsa Yusuf Alptekin’in Millî Mücadele Hatıraları, Berikan Yay., Ankara 2010
4- Esir Doğu Türkistan İçin-2 İsa Yusuf Alptekin’in Millî Mücadele Hatıraları, Berikan Yay., Ankara 2008
5- Baturlar: Doğu Türkistan Millî Mücadele Tarihi (1930-1949), Berikan yay. Ankara 2009
6- On Yıla Sığan Efsanevi Ömür: Osman Batur Han, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Yayını, İstanbul 2011.
7. 100 Soruda Doğu Türkistan, Rumuz Yay., İstanbul 2017