Bursaspor, Organizasyon yapısını elden geçirerek; rasyonel bir yapıda kendi alanında, en iyi profesyonellerle çalışmak zorundadır.

 

2014 kasım ayına göre Bursa’da 68.634 adet işyeri vardır.( her iş yerine  tanesi 100 TL. dan poster satsanız 6,5 milyon TL eder. 10'ar adet forma satsanız (10*100=1000TL.  68634*1000= 68,634,000 TL)  Bursaspor darboğazdan kurtulur.)  622380 tane sigortalısı vardır. Her işveren her işçisine bir atkı yada forma alsa varın elde edilecek parayı sizler hesaplayın. (Bu fikirleri 18 yaşındaki gençlerden aldım biline) Ülkemizin  çalışanların % 5’şi Bursa’dadır. Anlayacağınız İyi Bursasporludur işçilerimiz…

 

BURSA’MIZIN ZENGİNLİĞİNDEN FAYDALANMAK

Bursa’mızın Toplam dış ticareti 25 milyar dolardır.

13 adet Organize sanayi bölgemiz vardır.

Gemlikte ki serbest bölge ciddi bir kaynak yaratabilir. Bursaspor bu oluşumlardan,  bölgelerden  faydalanmakta mıdır? Bilemiyorum!.

Bugünlerde Bursa için Termal Turizm sözünü çokça duyar olduk. On  Milyarlarca  dolarlık bir  planlama olduğunu duyuyoruz. Yılda 2,5 milyon yaşlı Avrupalı turistin Bursa’ya geleceği  söyleniyor.?Bursaspor bu organizasyonun bir yerinden tutmak zorundadır. Çünkü Bursaspor en büyük şehir takımıdır ve   tektir. Hedefleri yerelde değil uluslar arası arenada çok büyük olmalıdır.

Bu kadar zengin bir ekonomiye sahip Bursa’mızın biricik takımı Bursaspor’umuzun sorunu, para bulmak değil, parayı harcama sorunudur. Yönetim sorunumuz, yıllardır katlanarak artan borçlarımızdan anlaşılmaktadır. Yönetimlerin hataları sonucu başarısızlık, suratımıza şamar gibi inmektedir.

Her yıl,en az bir oyuncu altyapıdan takıma kazandırılması şeklinde özetlenebilecek Bursasporlulaştırma kararlılığı aktif hale gelmelidir. On yılda, ilk on bir de 10 yetenekli genç!!!!

A takımımızın kadrosundaki 25 futbolcunun en az  üçte biri altyapı oyuncusu olduğunu düşünmek bile  heyecanlandırıyor.

GARABET BİR DURUM BU?

 

Timsah Arena, maç günü gelirleri olarak… Kapasite kullanım oranında hedef  %100 olmalıdır. İzleyici başına düşen geliri arttırmak üzere, maç günü hizmetlerine kazançsağlayan faaliyetlerin eklenmesi üzerinde çalıştalar yapılmalıdır. Henüz Storesi olmayan Stadımız var. Garabet bir durum bu?

Bursasporluların  Kulübün finansal modelini yeniden kurgulamalı ve ortaya en ince detaylarıyla çalışan bir iş planı çıkarılmalıdır. (1-2 sayfa değil  en az 50-100 sayfa)

 Bu iş planında bütünden tekile , makrodan mikroya gelerek yerel ve küresel futbol endüstrisi mercek altına alınmalı ve (resim) durum tespiti ve  analizi çıkarılmalıdır. 

HIZLA KURUMSALLAŞMAK GEREKİYOR!

 

Hiçbir şeyi şansa bırakmayacak, atılan her adımı önceden planlayarak stratejik düşündüğünü Bursaspor camiasına ispatlanmalıdır. Kanıtlanmalıdır. Kulüp yeni kurulmuş gibi davranarak yönetilmeli ve Bursaspor  değerlerinin yeniden ön plana çıkarılması  amaçlanmalıdır. Üye ve taraftarlarımız, yönetimine güvenmek istiyor. İnanan taraftarımız 45.000  kişi kapasiteli stat ’da doluluk oranını %100’e taşıması çok basitleşecektir. Bir dünya takımı olacaksak; Öncelikle geniş bir Türk nüfusunun yaşadığı Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya olmak üzere, Asya ve Amerika gibi çekici pazarlarda, uluslararası satış mağazalarının açılması ve  sayılarının arttırılması,  Ayrıca, hem yurt içi hem de yurt dışı Bursaspor’a sadık bir taraftar kitlesini oluşturmak önceliğimiz olmalıdır.

O nedenle Hızla kurumsallaşmak gerekiyor.

Kurumsallaşmak demek;  kişileri değil, kurumsal yönetim ve yönetişimi, kulübe egemen kılmak haline getirmek anlamına geliyor. 

(Yarın: Bursaspor’a uygun

‘iyi yönetişim’

modeli gerekiyor!)