5 yılda referandum da dahil edildiğinde 6 seçim atlatmış olan ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimleri normal zamanı ile 2023 yılında, yerel seçimlerin de 2024'te yapılması gerekirken son günlerde bazı mahfillerden erken seçim olabilir mi, olmalı mı gibi söylentilerin ayyuka çıktığını görüyoruz ve duyuyoruz. 

5 yıllık süreçte 6 seçim atlatmış ve bunun yanı sıra yurtdışından bilhassa Amerika'dan ülke ekonomisine yönelik sıkıştırmaların, hatta tam anlamıyla söylemem gerekirse yaptırımların neticesinde ülke ekonomisinin dibe vurması ve bununla birlikte Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bu şekilde gözden düşürülmesi hedeflenmekteydi. 

Bu istenildiği kadar olmasa da dünya genelinde de yaşanılan ekonomik sıkıntılar neticesinde ülkemizde de sıkıntılar yaşanmıyor değil. 

Bunun neticesinde geçtiğimiz aylarda yaşanılan Suriye'deki operasyonlar sonucunda Türk halkının ‘beka’ meselesine bakışı yerel seçimlerde ve tekrarlanan İstanbul seçiminde çok önemsediği gözükmese de son gelen güvenilir kamuoyu araştırmalarında insanların beka meselesine özel önem verdiği ve bu bağlamda safların sıklaştığı görülmekte…

Bu manada ben şu dönemde son 5 yılda gerçekleştirilmiş seçimler neticesinde halkın seçim yorgunu olduğunu hatta İstanbul'un tekrarlanan seçimi ile birlikte yedi seçim geçirdiğini bu bağlamda hiçbir partinin ya da ittifakın ortaya çıkarak alenen seçim isteğinde bulunamayacağını tahmin ediyorum. 

Çünkü bu isteği halkında gerçekçi bulmamasından ötürü tabiri caizse, bu seçimleri öne çekme düşüncesinde olan partiye ya da ittifaka faturanın kesileceği tahmininde bulunmak istiyorum. 

Bu bağlamda 2023 ve 2024'e kadar seçimsiz süreçte ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin halkın fark edeceği, göreceği, hissedeceği şekilde artmasını ve halkın huzuru ve refahı ile ilgili çalışmaların yapılmasının çok daha mantıklı olacağını düşünüyorum.