Geçen hafta hatırlarsanız, Hatay’dan alınacak bir puanın Akhisar’la bizi play-off'un ilk ayağında karşı karşıya getirmeye yeteceğini söylemiştim. Bunları söylerken takımın as oyuncularının %90’ının şehirde kalacağı aklıma hiç gelmemişti.

Anladığım kadarıyla hocamız Adana Demirsporla yarı finalde karşılaşmayı tercih ettiğini kesinlikle söyleyebilirim.

Bu tercihin çok zorlama bir tercih olduğunu söylemek istiyorum. Şampiyonluğu garantilemiş olan Hatay’dan bir puanı almak çok mu zordu hocam. Bu saatten sonra arkaya bakmanın da aslında bir anlamı yok, mantığı da yok. Şunu da belirtmek lazım ki; Hocamızın inşallah bir bildiği vardır.

Şimdi gelelim maça;  Geçen hafta da yazmıştım, yarı finallerde ve finalde “VAR” sistemi devreye girecek ve takımın neredeyse tamamı “VAR”a acemi, son haftalara doğru artan itişmelerin, kakışmaların ceza sahası içerisinde yapılmaması ile ilgili bilgilendirmelerin yapılmasını 2 haftadır yazıyorum.

Bilhassa Adana’nın fazla tecrübeli ayakları yanlış yazmıyorum son 3 maçta 5 penaltı almayı başardılar.

Bu gerçekten de müthiş yüksek bir rakam.

Bizim Menemenspor maçında hakkımızla aldığımız iki penaltı sonrasında 80.Dakikada yarım metre dışarıdaki pozisyona penaltı çalınmasını unutmayalım. O maçta alınan bir puanla da play-off'u garantilemiştik.

Artık inşallah son üç maçımıza çıkıp, şampiyon takımın hak ettiği yere çıkması için dua edeceğiz. İrfan Buz Hocamla son iki maçta biraz bir duraklama dönemi yaşamış olsak da inşallah önce Adana Demirspor ve ardından Akhisar-Karagümrük galibini alt edeceğimize inancım İrfan Hoca’nın kahinliğiyle de birleşince artıyor.

Spor kamuoyunda Bursaspor-Demirspor eşleşmesinden çıkan takımın çok büyük oranda lige çıkacağı tahminlerini de ayrıca hatırlatmama lüzum var mı?

2010 Mayıs’ın da Süper Lig Şampiyonu olarak bizleri sokağa döken Bursaspor’un, bundan neredeyse tam 10 yıl sonra 2020 Temmuz’un da tekrardan taraftarı sokağa dökmesini bekliyoruz.

Statta yokuz ama ruhumuz ve dualarımız sizinle.