Dün 39. MODEF İnegöl Mobilya Fuarı açıldı.

8 Nisan Pazar gününe kadar hem iç piyasa hem de dış piyasadan ziyaretçileri ağırlayacak.

İnegöl deyince ilk akla gelen mobilyadır. Daha sonra köftesi, kaplıcası, tarımı, turizmi gelir.

Mobilya fuarının ilk defa İnegöl Belediyesi eski Başkanı Muhittin Tanoğlu döneminde temelleri atılmıştır.

İlk yeri eski hal, şimdi ise belediyenin ek binasının olduğu yerdir.

1 hafta boyunca ‘İnegöl Kurtuluş Şenlikleri’nde İnegöl mobilya tanıtımı renkli başlamıştı.

İlkler genelde daha samimi ve kısıtlı imkânlarla yapılır. Ama öyle bir samimiyetle yapıldı ki sonra filiz verdi, sektörde uluslararası ilgiyi getirdi. Türkiye’nin 2. büyük mobilya fuarı olmayı başardı.

O dönemlerde biz de hem katıldık hem de katkı koyduk.

Bir dönem eski Perşembe Pazarı’nda sergilendi.

Daha sonra 1989-1994 yıllarında Cemal Arık, sonra 1994–2004 yıllarında rahmetli Hikmet Şahin, 2004-2017 yıllarında ise Alinur Aktaş döneminde ise zirve yaptı.

Geçmişten bugüne kadar birçok insanın emeği ve katkısı var. Kısacası benim gördüğüm mücadelede 34 yıl geçmiş. Ondan öncesi var. Bundan sonrası da olacak. En önemlisi emekler boşa gitmedi.

Küçük bir alanda başlayan proje bugün 25.000 metrekareye sığmıyor.

Artık daha büyük bir yer, daha profesyonel bir ve daha donanımlı bir fuar alanına ihtiyaç var.

Çünkü İnegöl de büyüyor mobilya sektörü de… Mobilya başkenti olmanın sorumlulukları var.

Mobilya da tek başına değil iş ortakları var. Makine ve teçhizat, sunta, sünger, aksesuar, boya, kumaş, kereste gibi birçok yan kuruluşlar da beraberinde büyüdüler ve büyümeye devam ediyorlar.

Bir taraftan da nitelikli iş görenlerin yetişmesi için yapılacak eğitim alanları üzerinde ciddi çalışmalar beklenmekte.

Diğer taraftan sahaya giren yeni oyuncu işverenler yeni yatırım imkânları aramakta.

Yıllarca İnegöl’den mobilya alıp satmalarına rağmen İnegöl mobilyası değil diyorlardı. Hatta camlarına burada İnegöl mobilyası satılmamaktadır diye yazanlar bile vardı. Şimdi tam tersi, mobilyanın başkenti İnegöl mobilyası diyorlar.

İnegöl’e daha çok iş düşüyor şimdi. Daha nitelikli ve kaliteli mobilyaya daha çok ağırlık verilmeli. İnegöl mobilyası adına yanlış yapanları aralarında barındırmamalı.

Bu da iyi bir birlik ve beraberlikten geçiyor.

Her sektörde olduğu gibi kaliteli ürünler üretmekle önemli mesafeler alınır. Ürününüzü de iyi bir tanıtım ve pazarlamadan geçer.

Bu yazdıklarımızı duymuş gibi "MODEF 2018" Mobilya Fuarı’na katılan Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, İnegöl’e yeni fuar merkezi için 15 milyon TL’lik ödeneğin ayrıldığını söyledi. Kabına sığmayan İnegöl bu müjdeli haberle artık iyice coşar diyorum.

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise “Türkiye ve dünya mobilya sektörünü İnegöl’de ağırlayacağız. Yeni fuar alanında Türkiye’de üretim yapan diğer firmalara da yer vermiş olacağız. İç piyasada varlığımızı ve büyümemizi devam ettiriyoruz. Bu işi yapmaktan başka bir şey bilmiyoruz. Fuarımıza 160 firmamız katıldı. İnegöl’de 2 binin üzerinde üretim yapan firma var. Fuarımıza katılım sağlayan firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.