Geçtiğimiz günlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli ve rezerv yapı alanları’ndaki tamamlanamayan kentsel dönüşüm projelerine yönelik kira yardımının 36 aydan 48 aya çıkarılacağını açıkladı.

Covid-19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan inşaat sektörü temsilcileri, kira yardımının sadece riskli ve rezerv alanlardaki değil, 18 ay kira yardımı yapılan riskli binaları da kapsayacak şekilde tüm kentsel dönüşüm projelerinde uzatılması çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, salgın sebebiyle kentsel dönüşüm projelerinin tıkanma noktasına geldiğine dikkat çekerek, mağduriyetlerin önlenmesi açısından kira yardımı uzatımı kararının tüm kentsel dönüşüm projelerini kapsaması gerektiğini söyledi.

Farklı sektörlerde birçok firmanın faaliyetlerini durdurduğu bu günlerde, devletimizin hem müteahhitleri hem de vatandaşları mağdur etmeyeceği bir çözüm bulmasını temenni ediyorum.

ONLINE DOKTOR UYGULAMASIYLA SAĞLIK EVİNİZDE

Koronavirüs sebebiyle özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesinin ardından, yalnızca aciliyeti olan hastalar, hastanelere gidiyor.

Özel Medicabil Hastanesi, hastaneye gidemeyen kişilerin sağlık hizmetlerinden kesintisiz bir şekilde yararlanması için ‘Online Doktor Görüşmesi’ uygulamasını devreye koydu. Uygulamayla, hastalar bulundukları yerden randevu alarak, doktorlarla görüntülü bir şekilde görüşecek, muayene, tetkik ve tanı hizmeti alabilecekler.

Dünya olarak olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, sağlık hizmetlerini aralıksız olarak, en iyi şekilde sunmaya devam ettiklerini söyleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, virüs ya da aciliyeti olmayan hastaları da düşünmek zorunda olduklarını, bu yüzden Online Doktor Görüşmesi uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade etti.

MÜSİAD DAYANIŞMADA ÖRNEK OLUYOR

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgını, dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerden beri, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan ve yardımlarını esirgemeyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Bursa’ya örnek oluyor.

Son olarak ‘Bir Lokma Destek’ kampanyası aracılığıyla Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara Ramazan pidesi ikram eden MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, hem salgının yaşandığı bu sıkıntılı süreçte yardım elini bir kez daha uzattı, hem de Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir nebze de olsa tat verdi.