İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) sektörde değişen yönetmelikleri üyelerine aktarmak için bir bilgilendirme semineri düzenledi.
 İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Oktay Altun, ‘Şantiye Şefliği Yönetmeliği’, ‘Deprem Yönetmeliği’ ve ‘Yapı Denetim Yönetmeliği’ konularında önemli bilgiler vererek, müteahhitlerin değişen yönetmelikler konusunda merak ettiklerini cevapladılar.
Seminerde konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, değişen yönetmelikler dalgası karşısında eğitimlerle üyelerinin bilgilerini güncel tutacaklarını söyledi. Değişen müteahhitlik yasasına da değinen Andıç, bu konunun takipçisi olacaklarını ve meslektaşlarına bu konuda gerekli eğitimlerle destek vereceklerini belirtti.
İMSİAD Başkanı Andıç’ın üzerinde durduğu diğer bir önemli konu ise yönetmeliklerin uygulanma şeklinin belediyelerden belediyelere değişmesi idi. Bu durumun müteahhitlere sıkıntı yaşattığını vurgulayan Andıç, bu sorunun çözülmesi için gerekli temasları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

GELECEĞİN MUCİTLERİ OSMANGAZİ OKULLARINDA 
Özel Osmangazi Okulları’nın her yıl düzenlediği bir bilim şenliği var. Öğrenciler matematik, robotik, kodlama, fizik, kimya, İngilizce ve Türkçe gibi alanlarda edindikleri bilgileri, bu şenlikte sergileme fırsatı buluyor.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bilim şenliğinde de 120 öğrencinin 60 projesi beğeniye sunuldu. Okul yönetiminin, öğretmenlerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, öğrenciler birbirinden farklı projelerini anlatma fırsatı yakaladı.
Bu çocukların Türkiye’nin geleceği olacaklar, onların şimdiden bilimle böyle iç içe olmalarına imkan veren ve her yıl aynı imtina ile bilim şenliğini düzenleyen Özel Osmangazi Okulları yönetimine gönülden tebriklerimi sunuyorum. 

TOLGA YÜCEL DİJİTAL GELECEĞİ ANLATTI
İletişimci – yazar Tolga Yücel, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Sanayicileri İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) düzenlediği seminerin konuğu oldu ve NOSAB’lı sanayicilere ‘Dijital Gelecekte Hayatta Kalmanın Yolları’nı anlattı.
Dijital gelecek, inovasyon, Z kuşağı, sosyal medya çılgınlığı ve teknolojiyle gelen yalnızlaşma hayatın olağan parçaları haline gelmeye başladı. Yücel de bu konularda eğlenceli üslubuyla sunumunu gerçekleştirerek, önemli bilgiler verdi.
İnsanların mutlu olmak için hayatta tercihler yaptıklarını söyleyen Yücel, ancak günümüzde daha çok sosyal medyada beğenilmek üzere tercihler yaptığımızı, yaşamlarımızı sosyal medya üzerinden şekillendirmenin bizleri yalnızlığa ittiğine dikkat çekti.
Bursalı sanayicilere tavsiyelerde de bulunan Yücel, sanayicilerin Z kuşağının egemen olacağı geleceğe kendilerini hazırlamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Yücel’e göre hız, açıklık, işbirliği ile yeni alternatifler üretmek gerekiyor ve yeni neslin kullandığı teknolojileri anlayıp, hayatlarımıza yenilikçiliği sokabilirmişiz. 
Yücel için en önemli nokta ise; mutlu olmayı bilmek… 
Gelecek gün geçtikçe, daha hızlı bir şekilde geliyor. Dijital hayata kendimizi hazırlamak, gelişen ve değişen teknolojik gelişmelere uzak kalmamak kendi elimizde ancak Tolga Yücel’in de dediği gibi önemli olan mutlu olmayı bilmek.