Bu cuma günü sizlere Kur’ân-ı Kerim’in 3.suresi olan Âli-İmrân suresinin 190 ila 195. ayetlerinin mealini aktaracağım.

Sonsuz şefkat ve merhamet sahibi Allah’ın adıyla

190.Göklerin ve yerin yaratılışında, gece gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde aklıselim sahipleri için gerçekten açık ibretler vardır.

191.Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler ve şöyle derler: Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru!

192.Ey Rabbimiz! Doğrusu sen, kimi cehenneme koyarsan, artık onu rüsva etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur.

193.Ey Rabbimiz! Gerçek şu ki biz, ‘Rabbinize inanın!’ diye imana çağıran bir davetçiyi (Peygamber’i Kur’an’ı) işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz!

194.Rabbimiz! Bize, peygamberlerin vasıtasıyla vâdettiklerini de ikram et ve kıyamet gününde bizi rezil rüsva etme; şüphesiz sen vaadinden caymazsın!

195.Bunu üzerine Rableri, onların dualarını kabul etti. Dedi k: Ben, erkek olsun kadın olsun –ki hep birbirinizdensiniz- içinizden, çalışan hiçbir kimsenin yaptığını boşa çıkarmayacağım. Onlar ki hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar ve öldürüldüler; andolsun, ben de onların kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Bu mükafat, Allah tarafındandır. Allah; karşılığın güzeli O’nun katındadır.

Müfessirler, Allah Teâlâ 190. Âyette, göklerin ve yerin yaratılışı ile gece ve gündüzün değişimini, bir başka deyişle, mekân ve zamanın ilâhi kudrete delaletini aklıselim sahiplerinin ibret nazarına sunduktan ve böylece bizden, varlığın gerçek bilgisine ulaşma çabasını göstermemizi, özlü bir ifade ile istedikten sonra; 191 âyette, bu çabayı gösterenlerin, Allah’ın üstün kudretinin ve eşsiz sanatının eserlerini idrak etmeleri sonunda, O’na derin bir saygı ile yönelmelerinin kaçınılmaz olduğunu ortaya koymaktadır.

 * * * * *

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19)için tedbir amaçlı alınan kararlara uymak ve her türlü bireysel tedbiri almak zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı her gün düzenli olarak tarafımıza gönderilen bilgilendirmede, dün itibariye dünya genelinde Covid-19 kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 88 bin 450 kişi, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 517 bin 731 kişi.

Ülkemiz yeni tip koronavirüse karşı dünyaya örnek bir mücadele vermektedir.

Salgının yayılmasını önlemek için bizler de bu mücadelenin daha da başarıya ulaşması için kural ve kaidelere uymak büyük önem arz etmekte.

Başımıza gelen felaketlerin ilahi emirlere ve evrensel kurallara uymamaktan geldiği aklıselim sahibi olan herkesin malumudur.

UNUTMAYALIM...

KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.

Sosyal ve sayısal mesafeye dikkat edelim. Koronavirüs riskine karşı 14 kurala mutlaka uyalım ve uymayanları uyaralım.

Korona pandemisine karşı en eski ve en etkili yöntem;

İzolasyon, izolasyon, izolasyon!..

Dünya genelinde başka verilere de göz attım. Dün yazımı gazeteye gönderdiğim an itibariyle, dünyada aç insan sayısı 842 milyon 157 bin 637 kişi. Sadece dün açlıktan ölen insan sayısı 24 bin 260 kişi...

Ya Rabbi! Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana yalvaran dilleri boş çevirme ya Rabbim.

Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, ordumuzu, askerimizi, polisimizi ve sağlık çalışanlarımızı muhafaza ve muzaffer eyle.

Ya Rabbi! Hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, sıkıntıda olanlara da ferahlık ver.

En kısa sürede güvenli ve sağlıklı bir ortamda cuma namazlarımızı kılmamız temennisiyle hayırlı cumalar diliyorum.

Selam ve dua ile sağlıkla “evde” kalın...