Dağ ilçelerinde gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretler kapsamında son durak olan Orhaneli'nde Sayın Başkan Ali Aykurt’un gerçekleştirmiş olduğu projeler ve bundan sonrası için de yapımı ile ilgili oldukça ümitli olduğu projeleri duyunca gerçekten biz de hem Orhaneli adına hem diğer Dağ ilçeleri adına hem de Bursamız adına ümidimiz arttı. 
Bilhassa son zamanlarda karayollarının iyice ağırlığını koyması neticesinde başlatılan tünel çalışması bu bağlamda bütün Dağ ilçelerinin bir an evvel tamamlanmasını beklediklerini bir proje. 
Bu proje ile 30-35 dakika süren Bursa-Orhaneli yolunun 20'li dakikalara ineceğini Başkan Ali Aykurt’tan duymuş olduk. 20 dakikaya bile Bursa’dan Mudanya'ya gidilemezken, Orhaneli'ne gidebilmek gerçekten çok güzel olacak. 
Ayrıca Sayın Başkan’ın Sadağı projesi de bizlere heyecan verdi. Türkiye’nin en büyük ve en önemli kanyonunun Orhaneli’nde bulunuyor olması ve şimdiye dek bazı etapların tamamlandığını ama önemli bölümler ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sayın Başkan’ın özellikle yapmak istedikleri ‘Camlı Seyir Terası’nın bu bölgeye büyük renk katacağı muhakkak…
Yine eko turizmle de ilgili Büyükşehir’le ortaklaşa yapılan projelerle gerçekten Orhaneli’nin çehresinin değişeceği ile ilgili bilgiler de aldık. 
Ayrıca burada Kültür Evi’nden bahsetmeden geçmek gerçekten de haksızlık olur kanaatindeyim. Çok anlamlı ve iyi düşünülmüş ve de çok iyi konumlanmış bir proje olması bakımından… 
Elbette yazın ve denizin kavurucu sıcağından bunalan, yazın deniz ve sıcaktan çok serin yerlere, yaylalara kendini atma düşüncesi olan çok geniş bir kesim mevcut.  
Bu bağlamda 20 dakikalık bir süreye inecek olan Orhaneli’nin burada büyük avantaj sağlayacağı ve Bursa'ya yakın Nalınlar Köyü gibi yerlerde arazi fiyatlarının, arsa fiyatlarının da son 2-3 yılda epeyce bir arttığını ve bunun ilerleyen süreçte artarak yükseleceği kesin… 
Serin yerleri, yaylaları sevenlerin çok geç kalmadan bu bölgelere yatırım yapmaları yararına olacaktır. Çünkü tünel bittikten sonra çok geç kalma durumu var gibi geliyor bana. 
İlçe Başkanlığı sürecinde gerekli tecrübe ve birikimleri edinen Ali Başkan’ın önümüzdeki 4,5 yıllık süreçte başkanlıkta birçok projeye imza atacağı benim için kesinlikle sürpriz olmaz. 
Görmüş olduğum, tanımış olduğum Ali Bey gerçekten bu manada plan projeleri ile Orhaneli'nin bu günlerine olduğu kadar, geleceğine de imza atacağı muhakkak.