TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi, geçtiğimiz hafta sonu Olağan Genel Kurula gitti.

508 üyenin oy kullandığı 15. Genel Kurul, bugüne kadar en yüksek katılımın yaşandığı Genel Kurul oldu. 2 listenin yarıştığı seçimin kazanını ise Başar Bulut’un başkan adayı olduğu Demokrat Harita Mühendisleri listesi yönetimi kazandı.
Ali Faruk Çolak’ın başarılı yönetim dönemlerinin ardından göreve gelen Başar Bulut’u yoğun bir tempo bekliyor. Seçimi kazanan Bulut’u ve Yönetimini tebrik ediyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum.
BEBECİLERE BOSNA’DAN DAVET
Bursa bebe giyim ve konfeksiyon sektörünün kalbinin attığı Vişne Ticaret Bölgesi’nin Bosna Hersek’li konukları vardı.
Bosna Hersek Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemriç ve Bosna Hersek Deri, Tekstil ve Ayakkabı Üretici ve İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Amir Meciç, Bursa’ya yaptıkları ziyarette, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (BEKSİAD) ziyaret ederek, BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldiler.
Travnik’in de köklü ve önemli bir tekstil şehri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Admir Hadziemriç ve Genel Sekreter Amir Meciç, 28 – 30 Mayıs tarihlerinde Travnik’de düzenlenecek TIMODEXPO Fuarına BEKSİAD’ı da davet etti. 
Türkiye ve Bosna Hersek’in tekstil başkentleri konumunda olan iki şehrin yakınlaşması, ticari bağların güçlenmesi muhakkak sektöre olumlu yansıyacaktır. Genel Sekreter Meciç’in ifadelerinde iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasına göre Bosna Hersek tekstil ürünlerinden gümrük vergisi almıyor. Belki bu durum Bursalı bebecilerin Avrupa’ya daha rahat açılmasına imkan tanır.
BALKANTÜRKSİAD, TÜRK ASILLI BULGARİSTAN MİLLETVEKİLLERİNİ AĞIRLADI
 Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 6. İş Geliştirme Toplantısı’nda, Bulgaristan’da yer alan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Türk kökenli Bulgaristan Milletvekilleri Erdinç Hayrullah, Taner Ali ve Erol Mehmed’i konuk etti.
Türk asıllı Bulgaristan Milletvekilleri BALKANTÜRKSİAD üyeleri arasındaki sinerjiye, birlik beraberliğe, iletişime ve BALKANTÜRKEVİ’ne övgülerde bulunarak, BALKANTÜRKSİAD’ın örnek bir STK olduğunu söylediler.
Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ise, Balkanlarda yaşayan soydaşlarımızın güçlü bir konumda olmasını arzuladıklarını, onlar güçlü olursa Türkiye’nin daha güçlü olacağını ifade etti.
Bu anlamda BALKANTÜRKSİAD’ın AB projesi kapsamında yapacağı çalışmanın Balkanlar ve Türkiye arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik bağları daha da güçlendireceğine vurgu yapan Tunakan, bu projeler için Bulgaristan Milletvekillerinin desteğini de istedi.