Dağ yöresinden yetişmiş birçok değerimiz vardır. Kimilerinin ismini daha çok, kimilerinin daha az bazılarınınkini ise hiç duymayanlarımız vardır. Ben bugün sizlere belki çoğumuzun hiç duymadığı başta Dağ yöresi olmak üzere Keles'in yetiştirdiği sapına kadar milliyetçi olan ülkesini, yöresini çok seven bir isimden ve onun bugünleri görmüşçesine 3 Ağustos 2018 tarihinde sosyal medyadan paylaştığı 'HEY AMERICA!..’ başlıklı yazıyı hem İngilizce hem de Türkçe olarak paylaşmak istiyorum.

Uzun yıllardır Ankara'da Gazi Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapan ve kendi dalında Keles'in yetiştirdiği ender Prof’lardan olan bu değerli ağabeyimizin ismi Prof. Dr. Mehmet ORHAN… Sözü fazla uzatmadan 3 Ağustos 2018’de Prof. Dr. Mehmet ORHAN tarafından önce İngilizce sonra da Türkçe olarak kaleme alınmış o özel yazı…

***

“HEY AMERICA!..
You are the Pharaoh of the 21st Century and the devil of the modern world. You think you're strong. But you are not right!.. You are not fair!.. You are not reliable!.. To be strong, you have to be fair. You want to fight with TURKISH NATION. Please be careful!.. We, EGYPT, SUUDE ARABIA, IRAQ etc. not! We are a nation with a 5000 year history. You are a community of 250-year-old European cowboys.
We are a nation that is guarding our chests with evil spirits and bullets… DO NOT FORGET! You gave tax in history only TURKISH People. Everything for your are this world! For us the Other World!
"Death" is the last for you, "birth" for us.
The state you build will be buried in the dark pages of history.
If you want to speed up this end, we are here...
If you have your dollars, we also have GOD...”

***

“HEY AMERİKA!..
Siz ki, 21. yüzyılın Firavun’u ve modern dünyanın şeytanısınız. Güçlü olduğunu zannediyorsun. Ama sen haklı değilsin!.. Adil değilsin!.. Güvenilir değilsin!.. Güçlü olmak için, ADİL olmak gerekir. 
Sen şu anda TÜRK MİLLETİ ile kavga etmek istiyorsun.
Dikkat et!.. Biz, MISIR, SUUDİ ARABİSTAN, IRAK vb. değiliz! 5000 yıllık geçmişi olan kadim bir milletiz.
Siz ki 250 yıllık Avrupalı kovboyların kurduğu bir topluluksun.
Kötülere ve kurşuna göğsünü siper eden bir milletiz.
Şunu da UNUTMA! Tarihte vergi verdiğin TEK MİLLET biziz. Sizin için her şey bu dünya! Bizim için ise diğer dünya!
"Ölüm" sizin için son, bizim için ise "doğum". Kurduğunuz devlet tarihin karanlık sayfalarına gömülecek. Bu sonu hızlandırmak istiyorsanız, biz buradayız... Sizin Dolarlarınız varsa, bizim de ALLAHIMIZ var...”

***

Bu kadar doğru tespit ve görüşlerden sonra sanırım bize de sadece susmak ve dua etmek düşüyor.
 

Günün Sözü:
“Varlığı da, yokluğu da iyi biliriz. Cefayı sonuna kadar çeker, vefayı fazlasıyla öderiz. Büyük şeylerde gözümüz olmaz, küçücük mutlulukları yeğleriz. Nerden geldiğimizi unutmaz, geldiğimiz yeri hazmederiz. Yüreğimizle yaşar, sevdiklerimizi dünya malına değişmeyiz.”