Ulu Önder Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünün önem ve değerini yakından yaşayan biri olarak bu yazıyı kaleme almak benim için çok anlamlı olacak.

    1 Kasım 2018 tarihini, sanırım bundan sonra unutmam pek mümkün olmayacak. Bende derin bir 'iz' bırakan o gün ve sonrasından bahsedecek olmam bile inanın  beni derinden etkiliyor.

    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Biga İ.İ.B.F’de (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) öğrenimine devam eden biricik oğlum Abdullah EKMEKCİ, iki arkadaşı ile birlikte bir arkadaşının dedesinin kullandığı özel bir araçla gittikleri piknik dönüşü sonrası önlerine çıkan köpeğe çarpmamak için arabayla refüje ve yolda bulunan elektrik panosuna çarpıp takla atması sonucu trafik kazası geçiriyorlar. Kazanın ardından durumu ağır olan oğlum Abdullah, önce kaza yerine en yakın özel bir hastaneye sonra Biga Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi’ne omurilikte kırık şüphesi ile kaldırılıyor.

    Benim haberim işte tam bu aşamada aldığım bir telefon ile oluyor. Tüm aile için, yaşamın beyazdan birden siyaha dönüşü gibi bir süreç başlangıcı, 1 Kasım 2018 günü...

    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi hastanesinde yapılan tetkiklerin ardından omurilikte 3 tane parçalı kırık teşhisi konularak acil ameliyat edilmesine karar veriliyor. Aile büyüklerimizle yaptığımız istişareler sonucu ameliyat ve tedavi sürecini de göz önünde bulundurarak ameliyatı Bursa'da yaptırma kararını verdik. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Fatih AYDEMİR hocamızın gerçekleştirdiği oldukça başarılı; biri yaklaşık 4, diğeri 2 saat süren iki operasyon gerçekleşti. Burada geçen zamanda gösterdikleri ilgi alaka ve yakınlıktan dolayı, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'nin tüm çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum.

      Hani çeken bilir derler ya, inanın Allah bu acıyı kimseye çektirip yaşatmasın. Hele hele Allah kimseyi evladı ile sınamasın. İnanın bunu yazması anlatması çok ama çok zor. Kelimeler kilitlenip cümleler boğazınızda düğümleniyor. Her an 'DUA' halindesiniz, her an beyninizdeki 'acaba'lar sizi yiyip bitirmek için bekler gibi.

   Çok şükür şu anda iyiyiz, hayırlısıyla daha da iyi olacağız. Bizleri bu günlerimizde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Unutmadan bir özel teşekkür de bizlere yakın ilgisi ve yardımlarından dolayı Ak Parti Bursa Milletvekili Sn. Mustafa ESGİN'e...

Sağlıcakla kalın...

 

Günün Sözü:

İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur, biri SAĞLIK öteki de ‘gençlik’tir!..

 Hz. Ali (r.a.)