31 Mart 2019 yerel seçimlerine 17 gün kaldı.
31 Mart yerel seçimleri için, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, iyi bir sunumla Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Oditoryumu’nda Bursa’nın geleceğini şekillendirecek proje önerilerini kamuoyu ile paylaştı.
Başkan Bozbey, proje önerilerini 7 ana başlıkta tanıttı.
1.Ulaşılabilir şehir 
2.Yaşayan, yaşanan şehir 
3.Yeşil, beyaz, mavi şehir 
4.Bereketli şehir 
5.Eşit şehir   
6.Zinde şehir 
7.Katılımcı şehir
Bozbey, “Önceliğimiz ucuz ve ulaştıran bir ulaşım ağını Bursa’ya kazandırmaktır. Bunun için ilk olarak ulaşım master planının nazım imar planları ile uyumlu hale getireceğiz” dedi.
Ulaşılabilir Şehir projelerini, Raylı Sistem Önerileri, Metro Projeleri, Tramvay Hattı ve Banliyö Hattı başlıkları altında açıkladı.
Ray hatlarının yer altına alınmasının zorunluluğunu savunan Bozbey, “Metro Projeleri” başlığı altında da 4 ayrı projeyi anlattı. M1, M2, M3 ve M4 olarak adlandırdığı 4 metro projesi olarak detaylı olarak anlattı.
İnegöl için T11 Tramvay Hattı, Mustafakemalpaşa için T21 Tramvay Hattı, R1 Banliyö Hattı Güzelyalı, R2 Banliyö Hattı Gemlik arasında, R3 Banliyö Hattı Bursa Hafif Raylı Sistem Kestel İstasyonu ile İnegöl Otogar arasında, R4 Banliyö Hattı Yenişehir Havaalanı - İnegöl Alanyurt İstasyonları arasında planlandığını belirtti. 
Yol kenarı park ücret uygulamasının kaldırılacağını, Heykel bölgesini yayalaştırmak, tek tip taksi durakları projesi, Bursakart sahiplerine yolculuk esnasında ücretsiz internet, ilk ve ortaokul öğrencilerine okul ve ev arası ücretsiz ulaşım, öğrenci ve öğretmenlere aylık ulaşım kartının 60 TL, diğer tarifelerde de yüzde 25 indirim, 60 dakika boyunca tek bilet uygulaması gibi daha birçok uygulama ile trafik sorununu çözeceklerinin sinyalini verdi Bozbey.
Yeşil Mavi Beyaz Şehir başlığı altında kişi başına düşen yeşil alanın 10 metrekareye yükseltileceğini söyledi. 
Bozbey, “Bereketini beyaz cennet Uludağ’dan alan yeşil Bursa mavi ile buluşacak. Uludağ bölgesindeki tüm ticari alanlarda yapı yoğunluğunun azaltılması sağlanacak. Uludağ havzasındaki mevcut yerleşim alanlarının sahip oldukları sosyal, doğal ve turistik değerler ortaya koyularak ekonomi canlandırılacak. Dağların en güzeli Uludağ dört mevsim yaşayacak” dedi.
Meyvecilik Akademisi kurulacak. Dağ bölgelerinde organik meyveciliğe geçiş için çalışılacak. Kendi yerel tohum depolarımız, ambarlarımız olacak. Karacabey’de Süs Bitkileri Organize Üretim Merkezi oluşturacaklarını söyleyen Bozbey açıklamalarına “Jeotermal, Uludağ, Mudanya gibi bölgelerde gerekli tesisler yapılarak bu bölgelerden yararlanılacak. Jeotermal Anayasası oluşturulacak. Termal köyler oluşturulacak. Bursa’ya uluslararası düzeyde yeni fuar alanı kazandırılacak. Osmanlı'ya başkentlik etmiş Bursa, Kültür Kenti Bursa, Unesco Tarihi Mirasın Korunması çalışmaları ile Tarih Kenti Bursa ön plana çıkartılacak” diye devam etti.
Bozbey, “Bir kenti sevmekle başlayacak her şey, benim gibi, sizler gibi Bursa’yı sevmekle başlayacak. Birlikte güzel günleri kucaklamak dileğiyle, kalbi Bursa için atan, Bursa için nefes alan, hepinize, herkese teşekkürler” diyerek konuşmasını bitirdi.
Her siyasi partinin ve belediye başkan adayının yoğurt yiyişi farklıdır.
Kimi siyasi görüşüne göre, kimi liderlerine olan sadakate, kimileri adaya, kimileri ise açıklanan projelere göre bir karar verip oy verecek.
Bursa’nın gelecek beş yılına hizmet edecek 17 ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye başkanını seçeceğiz.
Beş yıllığına şehri onlara emanet edeceğiz. Sonra da hizmet bekleyeceğiz.
Hepimiz sandığa gideceğiz. Bursa için kimin daha çok hizmet edeceğine inanıyorsak oyumuzu ona vereceğiz.
Kazanan halkımız ve şehrimiz olsun