İnegöllü Melih Ecertaş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na 2015 yılında seçilmişti. Gençlik Kolları’nda yaş sınırına geldiği için bayrağı Ahmet Büyükgümüş’e devretti.

Ecertaş'a şimdi bir önemli görev daha verildi.

Artık, AK Parti İstanbul İl Yürütme Kurulu’nda Dış İlişkiler Başkanı olarak hizmete devam edecek. İşte Ecertaş ve Büyükgümüş gibi 81 ilden gelen gençlerin bulunduğu Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençler kapınıza oy için gelenlere şunu söyleyin: Daha önce Türkiye'de iktidara gelenler acaba bir Marmaray yapabildiler mi?

Bir Avrasya Tüneli yapabildiler mi?

Bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapabildiler mi?

Bir Osmangazi Köprüsü yapabildiler mi?

Böyle somut söyleyin, sorun size verebilecekleri bir tane olumlu cevap yoktur.

Biz eserlerimizle konuşuyoruz, siz neyle konuşuyorsunuz?" dedi.

Salonda atılan "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganına ise Erdoğan, "Zaten biz yola çıkarken 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gideceğiz gündüz gece" karşılığını verdi.

Erdoğan, gençlerin enerjisi, dinamizmiheyecanı ve desteğiyle bugünlere geldiklerini, gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için vesayete meydan okuduklarını, Türkiye'ye demokrasi, hak ve özgürlüklerde sınıf atlattıklarını da belirtti. 

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla reform üzerine reform yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Gençlerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için her alanda tarihi yatırımlara imza attık.

Onlara inandığımız için

'Dünya beşten büyüktür' diyerek

küresel adaletsizliklere,

haksızlıklara, duyarsızlıklara baş kaldırdık

Gençlerimizden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerini ilan ettik, hayata geçirmenin mücadelesini verdik. Gençlerimize güvendiğimiz için 2053 ve 2071 vizyonlarımızı kendilerine emanet ettik."

Gençlere inandıkları ve güvendikleri için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Gençler, size inanan AK Parti, yarınların modern Türkiye’sini gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan bir gencin seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın 1,5 milyon civarındaki üye sayısının, diğer partilerin toplam üye sayılarının bile üzerinde olduğuna işaret ederek, "Bunun için diyorum ki AK Parti gençlerin partisidir" vurgusu yaptı.

Erdoğan, gençlere, “Ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın" çağrısı yaparken, arkadaşlarını da iyi seçmeleri gerektiğini anlattı. Erdoğan, "Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu" sözünü anımsattı. 

Ve tabii ki gençlere tavsiye ve eleştirileri de vardı Erdoğan'ın. Gençlerin sporu da ihmal etmemesini, fikri ve edebi eserlerle teşriki mesailerini kesmemelerini isteyerek, internetin, sosyal medyanın, bilgisayarın gençlerin hayatında büyük bir yer kapladığını hatırlattı.

Gençlerin ve kadınların oyunun 24 Haziran'da belirleyici olacağını herkes gibi Erdoğan da biliyor ve onlara ayrı bir önem veriyor.

İşte o seçimin ülkemiz ve milletimiz ve özelikle yeni nesil gençlerimiz ve kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kutuplaşmadan, ötekileşmeden... 24 Haziran'ı demokrasi bayramına çevirelim.