Altay karşısında alınan 3-1'lik yenilgi sonrasında ilk altı ümidi pamuk ipliğine bağlı olan Bursaspor'un matematiksel şansı hala var gibi gözükse de maalesef kalmadı.

Gelecek yılın hesaplarının şimdiden yapılması lazım. 2 ay sonra yapılacak kongrede bir kaç aday çıkması muhtemel… Herkesin üzerinde ittifak kuracağı bir tek adayın olma ihtimali de çok zayıf.

Erkan başkanın bu saatten sonra takıma yapacağı tek iyilik, teknik heyetle yapacağı toplantılar neticesinde gelecek yılla ilgili yapılanmayı başlatması.

Ataberk ile yaşanan yeni sözleşme sıkıntısının bir an evvel sonlanması lazım. Kendini kanıtlamış ve sözleşme anlamında sıkıntı yaşamadığımız gençlerin yanı sıra çok ümitli olduğum ama yeteri kadar şans bulamamış olan İsmail Can Çavuşluk, Hasan Basri Ünal, Abdullah Tazgel, Berat Altındiş, Tuğbey Akgün ve Çağatay Yılmaz gibi futbolcuların son altı maçta daha fazla dakika alarak gelecek yıla daha hazır olmaları hedeflenmeli.

Kongreden nasıl bir sonucun çıkacağı belli değilken, bu yapılanmanın mutlaka gerçekleştirilmesi lazım. Kalan 6 maçta aradaki 8 puanı kapatmak imkansızın da ötesinde bu saatten sonra...

Ayrıca Burak Altıparmak, Özer Hurmacı, Aykut Akgün gibi takımın tecrübeli ayakları ile de ilgili bir hazırlık yapılmalı! Burada transfer tahtasının açılıp açılamayacağı çok önemli... Ne olacağı belli olmadığından tecrübelilerle iplerin kopmaması lazım. Bunun haricinde şartların olgunlaşması durumunda gözde gençler gidebilir fakat 500 bin Euro, 750 bin Euro’ya dünyada gelecek vaat eden taze futbolcu yok; bu bilinmeli!.. Ancak takımın yararına olabilecek rakamlara olabilir diye düşünüyorum.

Son sözüm başkana:  Hatırı sayılır bir kesimin başlarda desteğini almışken, sonrasında ayyuka çıkan söylentiler ve gençlerin açıklamalarında gördük ki meğer her şey halının altına süpürülmüş ve hiç kimse, hiç bir aday halıyı kaldırıp da durum neymiş diye bakma cesaretini gösterememiş.