6 Temmuz’da Starwood Orman ürünleri Sanayi A.Ş.’nin sponsor olduğu ülkemizin en önemli maneviyat abidelerinden Sultan Ahmet Camisi için yapılacak restorasyon törenine 'agazete' adına Erkan Şen arkadaşımızla beraber katıldık.

4 nesildir orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Ailesi'nin şirketlerinden biri olan Starwood, her geçen yıl büyüyen üretim kapasitesi ve yeni yatırımlarıyla Türkiye'nin en büyük 150 sanayi firması arasındaki yerini koruyor.

Türkiye'de, tek çatı altında en yüksek hacimde yonga levha üretimi yapan şirket İnegöl'de 180 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 220 bin metrekarede üretim yapan Starwood  Orman Ürünleri Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız’ı uzun yıllar önce İnegöl‘de İSTAŞ şirketini satın alarak mobilyanın başkenti İnegöl'de yeni yatırımlarla sürekli büyüdü. O büyüme hayır ve hasenatta da büyümeyi getirdi. Ama eğitim, ama camii, ama yoksullara el uzatmak... Ne fark eder ki...

Nisan 2006’da temeli atılan 30 milyon dolar bütçeli İnegöl H.Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü projesinin açılışı da  malumunuz geçtiğimiz yıl resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı.

Hayatımızın her köşesinde bir yarış vardır ancak yarışların en güzellerinden biride hayırda yarışmaktır.

Yüce kitabımız Kuranı Kerim'de; "Herkesin yöneldiği bir yön vardır. O halde hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Nerede olursanız olun, Allah hepinizi bir araya getirir. Allah şüphesiz her şeye kadirdir." (Bakara süresi – 148)

Dede nasihatine değer vermek

400 senelik tarihinin en ciddi restorasyonuna tabi tutulacak. caminin restorasyon masraflarını Mehmet Yıldız karşılıyor. Yıldız, kürsüye oğlu Hüseyin Yıldız ile birlikte çıktı. Dedesiyle yaşadığı bir anısını da paylaşan Yıldız, konuşmasını şu kelimelerle sürdürdü: "Çocukluk yıllarımda dedemle bu camiye her gelmemizde, caminin kapısında fakir insanlar görürdük. Dedem bana 10 kuruş verirdi o fakir insanlara vermem için ve eklerdi, 'Sağ elinle ver, sol elin hatırlamasın' diye. Hayır yapmayı ben dedemden öğrendim. Bu nedenle oğlumu da kürsüye çıkardım. O da öğrensin ve benden daha çok hayır yapsın inşallah. Sizlerden tek isteğim dua.’

Hoşgörü hamurumuzda var

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Sultan Ahmet camimiz dünya kültür miraslarından bir tanesi, bizim medeniyetimizin de en büyük şaheseri olduğunu hatırlattıktan sonra  "Sadece İslami eserler değil, aynı zamanda bize ecdadımızdan kalan, diğer dinlere mensup yapılar da restore edilmekte. Bursa’da bulunan bir kilise zamanında Nakşibendi bir vakıf tarafından vakfedilmiş. İşte, biz başka dinin mensupları için bir arsa vakfedip, üstüne kilise yaptıran bir ecdada sahibiz. Bu yapıların asla tahrip edilmesine ve zaman içerisinde yok olmasına asla müsaade edemeyiz" dedi.

Protokol dualar eşliğinde imzalandı. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan restore işleminin 2020 senesinde bitmesi planlanıyor. Sultan Ahmet Cami restorasyonunda geri sayım başladı Son sözümüz şu olsun: "Değerlerimizi yaşatalım ki ismimiz de nesiller boyu hayırla anılsın" Ne mutlu Allah rızası için yapabilene...