Üç puan alındığında ligde üçüncü sıraya yerleşme ihtimali olan maçta, son iki haftada sekiz gol yiyen  rakibine  gol atamayınca  puanlar  paylaşıldı. Zirve yarışı için  büyük bir kısmet kaçırılmış oldu. Tesellimiz, Harun’un  yine gol yememesi oldu.

Akhisar Belediyespor  varsa yoksa bir puan için  gelmişler. Savunmayı ikinci bölgede  kurdular. Bursaspor sahayı genişletemeyince  dar alanda oynamak işlerine yaradı ve  istediği puanı aldı gitti.

Bursaspor kötü oynadı. İlk yarı Del Valle’nin kaçırdığı pozisyon dışında gol pozisyonuna giremedi. Sadece  dışarıdan atılan şutlarla  gol aramak zorunda kalınca Fatih’in  nefis kurtarışlarıyla  bütünleşen Akhisar takım savunmasını geçemedik. Kaleci Fatih devleşti adeta.  

Bursaspor’da Emre sakatlıktan sonra ilk kez kulübede. Deniz ve Del Valle sahada ne var ne yok. Erdem’in isabetsiz ortaları, Deniz’in hatalı pasları ve Hamza hocanın iyi oynayan Josua John’u çıkarması  Akhisar Belediyeyi  rahatlattı.  Batalla’nın,  her zaman golünü attığı benzeri  kafa vuruşunun dışarı gitmesi beraberlik işaretiydi.  

Bursaspor bu maçta  hamle oyuncuları Kubilay ve Jorquera  kilidi açamayınca Hamza hocanın tılsımı bu maçta işe yaramadı.

Hugo Rodallega’nın ayaklarındaki topu yatarak kornere atan İsmail ve  60. Dakikada  Mervan’ın şutunu  yerden çıkaran Harun  bir puanın mimarları oldu.

Bizim uzaktan atılan  şutlar dışında  bir net pozisyonumuz var Akhisar’ın iki. İkinci yarı baskılı oynar gibi görünmemiz bal vermeyen arı misali  gol getirmedi.

Bursaspor bu kadrosu ile  puan ve sıralama bakımından iyi yerde. Bu başarımızı koruyalım öpelim  de başımıza koyalım.  Bursaspor’un kadro kalitesi üretmeyi değil  bozmayı iyi beceriyor. Kapalı savunmaları açmak için tek Batalla yetmez. Ligin ikinci yarısında  bu puanları  bulmak  bu kadar kolay olmayabilir.

Sonuç olarak ;

Bursaspor eğer  zirve mücadelesi yapacaksa  kadroya  sağ bek orta saha , santrafor ve  stopere kaliteli  oyuncular ilave etmeli. Yok sıra takımı olmaya devam ise bu kadro yeterlidir. Avrupa’ya da gidemez küme de düşmez…

Sevinelim mi üzülelim mi bilemiyorum ama son iki haftadır ne gol yiyor ne de atabiliyoruz.

Fikstürde zorlu  dönemece giriyoruz.. .Kazanmak için her şeyi yapmak bile yetmeyebilir…

Bu haftalarda alınacak puanlar yerimizi belli eder.