Bir süredir devam ettirmiş olduğumuz ilçe ziyaretlerimizde, ilçelerdeki genel görünüm ve ekonomik canlılığın yanı sıra gerçekleştirdiğimiz temaslar sayesinde halkın geleceğe bakışı, beklentileri ve umutlarını da analiz etme fırsatı bulmaktayız.

Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretler kapsamında Harmancık Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Ataş ile röportajımız esnasında öncelikle istihdamı artırıcı önlemler ve sonrasında da turizmi canlandırıcı çalışmalardan bahsetti. 
Bunun yanı sıra “Kent Mobilyaları Üretim Projesi”nin de ilçede heyecan uyandırdığını ve bu projenin ileriki yıllarda büyüyerek gelişmesinin yine Harmancık’a katma değer bakımından büyük şeyler katacağından çok umutlu olduklarına dem vurdu.
Ayrıca 17 ilçesi olan Bursa'nın tek hastanesiz ilçesi Harmancık’a küçük de olsa bir hastanenin yapılmasının çok önemli, bu bağlamda insanların 30 kilometre mesafedeki Tavşanlı'ya gidip gelmek zorunda olduklarını duymak bizleri ziyadesiyle üzdü. 
Başta da söylemiş olduğumuz gibi Sayın Başkan Yılmaz Ataş istihdamı arttırarak turizmi geliştirici projelere çok önem veriyor. Bu bağlamda bunlara hayat vermeleri durumunda göçlerin duracağı hatta geriye dönüşlerin başlayacağı ile ilgili umutlu olması çok güzel. 
Harmancık’a hakim tepede kurulmuş olan Eko Turizm Tesisleri ziyaretimizde, mevcut tesislerin yetersiz kaldığı ve bu yüzden de ilave tesislerin yapılıyor olmasının da ayrıca mutluluğunu yaşadık.  
Bu tesis vermiş olduğu hizmetler bakımından bu bölgede büyük bir boşluğu doldurmakta, buna benzer tesislerin ileriki süreçte de arttırılmasının Harmancık turizmine etkisi tartışılmaz. 
Ayrıca son bir not, tesislerde aracımızı park edecek yer bulmakta kısa süreli güzel bir sıkıntı yaşadığımızı da eklemek isterim. Görünen o ki Harmancık ve çevresinden Eko Turizm Tesisleri yoğun bir teveccüh görmekte. 
Bu bağlamda tesislerin yapımında emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu tür güzel tesislerin Dağ yöresinde artmasının, hem bulunmuş olduğu ilçelere hem Bursa’mıza hem ülkemize değer katacağı muhakkak…
Genel itibarıyla Uludağ'ın arkasındaki ilçelerimiz Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ın doğal güzelliklerinin yanı sıra hepsinin ortak bir sıkıntısı yol, yani ulaşım. 
Bilhassa hafta sonları gidiş-dönüşlerin çok sıkıntılı olduğunu sayın belediye başkanları da ısrarla söylediler. 
Bu bağlamda yapımı sürmekte olan tünelin bir an evvel açılması gerçekten çok önemli… 
Ayrıca Bursa çıkışındaki sıkıntılar, sonrasında Büyükorhan-Harmancık arasındaki sorunlar, Çaybaşı Köy içi geçişindeki olumsuzluklar ve bazı yerlerdeki sıcak asfaltla ilgili yaşanan gecikmeler bu yola bir an evvel daha ciddi bir yaklaşımın olması gerektiğini açıklamış oluyor aslında.