Çeşitli haber kanallarındaki haber, yorum programlarını uzun yıllardan beri izlemiş biri olarak, son zamanlarda Habertürk Televizyonu’nun hem sabah programlarında hem de akşam prime time’da yayınladıkları bütün programlarda son birkaç aydır değişmeyen senfoniyi izlemekteyiz.

Bütün bu programlarda neredeyse bu kanalda olmazsa olmaz laf kalabalığını kendini ilke edinmiş CHP'den ve İYİ Parti'den mutlaka konuk alınırken karşısına genelde kibar, naif iktidarın düşüncelerine yakın olan akademisyenler ya da kendi bünyesinde çalışan bayan yazarlar davet edilmekte.

Konuşma sureleri ve anlattıkları olaylar bakımından resmen bu programlar  “parti propagandası”  çalışmasına dönüşmekte.

Bundan 3-4 ay kadar evvel CNN Türk'teki küçük bir olay üzerine CNN Türk’e ambargo koyan CHP’yi göz önüne alındığımızda Habertürk’e aynı tarifeyi uygulamayacağı kesin.

Sabahtan gece yarılarına kadar bu taraflı yayınlarla Habertürk'ün hali hazırda ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim.

Bu bağlamda yine etrafımda, çevremdeki insanlardan, sosyal medya üzerinden gelen tepkiler gerçekten her geçen gün artmakta.

Tamam; Habertürk'te sağduyulu spikerler ve yapımcılar mutlaka vardır ama genele vurduğumuzda bu kişilerin sesleri pek duyulmamakta.

Ayrıca tarafsız yayıncılığı ilke edinmiş, tarafsızlığını her fırsatta sürdüreceğini beyan eden bu televizyonun mutlaka konuk seçimlerinde daha dikkatli olması, zaman paylaşımını da yine göz ardı etmemesi lazım gelir diye düşünüyorum ve tarihe notumu düşüyorum.