Gerekli önlemlerin alınmaması halinde koronavirüsün yayılma olanağı bulacağı yerler arasında spor salonları ve merkezleri de var. Bu durumu engellemek için hazırlanan rehber hayli ayrıntılı.

*Spor salonlarının girişine COVID-19 önlemleri ile ilgili afişler asılmalı.

*Girişte ve içerde el antiseptiği bulundurulmalı.

*Her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılmalı.

*Sosyal mesafe en az 2 metre olarak uygulanmalı.

*Müşteriler randevu ile kabul edilmeli.

*Maskesiz müşteri alınmamalı. Spor salonunda da maske takılmaya devam edilmeli.

*İçeride ortak kullanım amacıyla gazete, dergi vb. bulundurulmamalı.

*Her müşteri için tek kullanımlık malzeme bulundurulmalı.

*Mümkünse koşu bandı ve ağırlık çalışılan alanlar ayrılmalı.

*Müşterilerden tercihen temassız olmak üzere nakit olmayan ödeme yapmaları istenmeli.

Şeklinde uzun bir liste. Bu listeye kimsenin itirazı olması mümkün değil .

Virüsün yayılmasını önlemek adına alınan tedbirlere her Türk vatandaşı gibi sonuna kadar destek verdiğimi belirmekteyim. Spor salonlarında ki sporcuların virüs nedeniyle Antrenmanlara katılma oranının yüzde 70 düştüğü göz önüne alındığında. Birçok antrenörün de geçim şartlarını spor salonundan sağladığı gerçeğini göz önüne aldığımda kafama takılan bir kaç soruyu da sormadan edemeyeceğim.

1.Belediye ve benzeri kurumlarda ki antrenörler maaşlarını alıyorlar mı?

2.Spor federasyonları Devlet bütçeleri harici özel kulüplerden kemer parası, antrenör vizesi gibi harçlar aldığını bildiğimden, merak ettim özel kulüplerin giderlerine destek oluyorlar mı?

3. Kulüp antrenörlerinden tanıdıklarımın birçoğu Salonları kapanmasın ve dahi gençlik sporsuz kalmasın diye devletten ihtiyaç kredisi alarak hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktalar. Krediler de hattı sayılır faizler ödeyen antrenörlerin birçoğu açlık sınırının altında hayat yaşadığını bilmemek için kör olmak lazım.

Bu duruma çözüm bulmak için atılan bir adım olacak mı?. Yoksa salon sporlarının çöküşü sadece izlenecek mi? Sayın spor bakanımızdan merakla beklenen cevap ne zaman gelecek.

Unutmayalım ki uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar ile mücadelenin en etkili yolu olan spordur. Spor salonlarının kapanması ülke gençliğinin yok oluşu demektir.

Sporla yasayın mutlu kalın.