Neredeyse son tekrarlanan İstanbul seçimlerinden bu zamana kadar iki, üç günlüğüne başka gündemler ana unsur olmayı başarmış olsa da, sonrasında asıl gündem olan yani “yeni partilerin kuruluşları” ile ilgili haberler son üç aydır başrolde.
Önceleri Sayın Davutoğlu'nun kuracağı partinin Kasım gibi tabelasını asacağı söylentileri dolaşırken, şimdi Sayın Babacan'ın kuracağı partinin daha önce kurulacağı söylenmekte. Bu maksatla da Ankara’da AK Parti'nin ağır toplarını kendi bünyelerine katma çabalarında olduğu gözlemlenen bu partilerin yine basından ve sosyal medyadan takip ettiğimize göre birçok ağır toptan da “ret” cevabı aldıkları görülüyor.  
Bu da tabii onların şu sıralar biraz moralini bozmuş gibi görünmekte. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanının da bu konuyla ilgili açıklamalar yapması bu çabaları “ihanetle” suçlaması da herkesi tekrardan düşünmeye sevk etti gibi gözüküyor. 
Ankara'dan bu ve buna benzer haberler gelirken, Bursa'da da durum pek değişik değil. 
Geçmiş olduğumuz kısa dönemde röportajlar gerçekleştirmiş olduğumuz AK Parti'den daha önceki dönemlerde milletvekili aday adayı ve belediye başkanı aday adayı olmuş olan Dr. Fikri Pala ve Naim Aydın gibi Bursa'nın sevilen ve bilinen kişilerinin bu konularla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, yeni kurulacak olan partilerin öncelikle neyi amaçladığının ve neye hizmet edeceğinin farkında olmaları gerektiğinin çok önemli olduğunu dile getirdiler. 
Siyaset yapma yerinin AK Parti'nin kuruluşundan günümüze AK Parti'nin içerisinde, aynı gemide olmasının çok mühim olduğunu belirten değerli siyasetçiler bunun böyle de devam etmesinin önemine dikkat çektiler. Görevler ve makamlar babında geminin terk edilmesinin sonuçlarının da halk tarafından not edileceğinin de unutulmaması gerektiği üzerinde birleştiler. Ayrıca yine, röportajlar haricinde görüşmeler gerçekleştirdiğim birkaç eski duayen siyasetçi de yine bu konulara özellikle parmak basma gereğini duydular. 
Görünen o ki, hem Ankara'da hem de Bursa'da yeni partilerle ilgili çalışmalar ağır ve derinden ilerliyor. Bunda Sayın Cumhurbaşkanının da bu konularla ilgili beyanatlar vermesinin etkili olduğunu düşünüyorum. Görünen o ki uzun süredir gündemi belirleyen bu konunun daha epeyce su kaldıracağı kesin