27 yıldır Ermenilerin Azerbaycan’ın yüzde 20 büyüklüğünü barındıran Dağlık Karabağ’ı işgal ettiği yetmezmiş gibi birkaç ay öncesine kadar saldırgan tavırlarıyla Tovuz bölgesini de top ateşine tutması  sürecinde sesi dahi çıkmayan sözde muasır medeniyetler topluluğu batılı ülkeler

"Azerbaycan’ın yeter bu kadar demesi" ve sonrasında kent ve kasabaların yanında 100’ü aşkın köyü esaretten kurtarmasıyla bu sefer Azerbaycan’ı saldırgan ilan etti.

Ardından Birleşmemiş Milletler, AGİT ve Minsk Grubu acil ateşkes çağrısında bulunmaya başladılar.

Günaydın Minsk Grubu, tünaydın AGİT nerdeydiniz ya siz 27 yıldık işgal sürecinde neredeydiniz , 1,5 milyon insanın  evini ,yurdunu terk ettiği sırada nerelerdeydiniz...

Şimdi Azerbaycan kendi topraklarını işgalden kurtarırken mi saldırgan oluyor. Yazının girişinde belirttiğim gibi hak, hukuk, adalet ama neye göre, kime göre, hangi ülkenin  çıkarına göre....

Bir devlet komşu topraklarını işgal eder 27 yıl kimseden ses çıkmaz, gün gelir topraklarını saldırgan komşusundan geri almak için çaba harcayan ülke saldırgan olur.

Türkün, Türkten başka dostu yoktur

diye boşuna denmemiş.

Cepheden son gelen bilgilere göre Zenginan’dan sonra Laçin’in de işgalden kurtarılması an meselesi belki de siz okuyucularım bu yazıyı okuduğunuzda kurtarılmış da olabilir.

Laçin’in geri alınmasından sonra üst kısımlarda kalan dağlık bölgelere sevkiyatların da engellenmesiyle hareket daha da hızlı bir şekilde ilerleyecektir.

O yüzden Laçin Koridoru denilen bu bölgelerin kurtarılması zor olabilir ama sonrasında daha hızlanacak bir harekat bekleyebiliriz.

Elbette bu güzel haberlerin gelmesinde Türk İHA ve SİHA'larının becerileri yadsınamaz. Geçtiğimiz günlerde Rusya Lideri Putin’in açıkladığı her iki taraftanda iki binin üzerinde kayıp var demesi bence kesinlikle gerçeği yansıtmıyor.

Kaçış pozisyonundaki Ermenilerin kayıplarının çok fazla olduğu kesin.

Bu amaç uğruna şehir olan bütün Azeri kardeşlerime buradan  ayrıca Allahtan rahmet diliyorum. 

Dağlık Karabağ’ın kurtuluşunun yeni bir anın başlangıcı olacağını da unutmayalım.