Büyük Birlik Partisi’nin Yıldırım belediye başkan adayı tanıtım toplantısı davetine biz de ‘agazete’ olarak icabet ettik.

Büyük Birlik Partisi Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek oldu.

Yıldırım halkı Özbek ismine yabancı değil. Daha önce farklı siyasi partilerde bulunmuştu malumunuz.

Diğer taraftan da 30 yıldır Yıldırım’da eczacı olarak hizmet vermekte ve tanınmakta.

BBP Genel Merkezi, 30 büyükşehir ile Doğu ve Güneydoğu’da belediye başkan adayı çıkarılmamasına ve Cumhur İttifakı'nın adaylarının desteklenmesine, ilçelerde ise ilçe belediye başkan adayı ve ilçe belediye meclis üyesi adayı çıkarılmasına karar verdiğini duyurdu.

Toplantıda BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda ve İl Başkan Yardımcısı Aziz Özkılıç bulundu.

2014 yılında BBP Yıldırım belediye başkan adayı olan Aziz Özkılıç, "Ne yazık ki geçmişte biz Yıldırım'ın problemleri dışında her şeyi konuştuk. İnsanlar Yıldırım’dan kaçmak istiyor. Beş yıl kaybettik. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Ancak Yıldırım'da bu da olmadı. Biz şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik yapacağız. Yapılacak ihaleler için şehrin dört bir yanına büyük ekran televizyon koyarak yayınlayacağız ve halkımız görecek. Kimsenin aklında en ufak bir kuşku olmayacak. Belediye başkanlarının kendi resimlerini sağa sola asması çok yanlış. Gereksiz ve yersiz harcamalar bunlar. Biz başkanlarımızın resmini asmayacağız" dedi.

BBP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, "Bizi tarih yazsın diye değil, Yıldırım’ın makûs talihi ve tarihi değişsin, Yıldırım Bursa’nın üvey evladı olmasın, hizmete doysun diye gül gibi belediyecilik yapmak için aday olduk.

Yıldırım’ın başta imar, ulaşım, çevre, sağlık ve eğitim gibi acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek amacıyla aday olduk. Çıkılmaz hale gelen trafik sorununu dikey yollar açarak çözeceğiz. 100 bin kişiye bir kütüphane yapacağız" dedi.

Başkan Adayı Özbek, "Bugün gelinen noktada baktığınız zaman, şahsım dahil olmak üzere bazı siyasileri koltuk hırsının esir aldığı algısı bilinçli olarak yaratılmaktadır. Ancak benim adaylık noktasındaki BBP ile çıkışım merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun da yıllar önce altını çizerek söylediği, hedefleri 2023 yılı olarak ortaya koyanlar yavaş yavaş ülkenin siyasi yönetim şeklini değiştirerek, Türkiye’yi iki kutuplu bir anlayış içerisine sürükleyecek. Bunu bozacak idealleri temelleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerleri ile örtüşen BBP’dir. Bu yüzden uyanık olacağız, oynanan oyunu BBP ile bozacağız. Yıldırım’da yapılan en büyük kötülük plansız imarlaşma projeleridir. Kentsel dönüşüm ve kentsel gelişim kavramlarının belediye bürokratları tarafından altı doldurulamamıştır. Biz yönetime geldiğimizde ada bazlı dönüşüm ve U şeklinde 5-7 katlı Berlin Modelli sosyal evler ile bu kangren olmuş dönüşümü tekrar başlatacağız" diye özetledi.

Biz de Özbek’e çalışmalarında başarılar dileriz.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 40 gün kaldı.

Siyasi partilerin adaylarına düşen projelerini halka anlatmaktır.

Yıldırım’ın hizmete, iletişime, yatırıma ihtiyacı var.

Vatandaşa düşen ise mutlaka sandığa gidip tercihini yapmaktır.

Ne diyelim Yıldırım için kim hayırlı ve faydalı ise kazanan o olsun.