Bu lig kendilerini futbolun ağa babaları olarak kabul edenlerin yazdığı bir oyun. Başrol oyuncuları ile figüranların at koşturduğu bir lig olduğu gerçeği, sezon sonu yaklaştıkça  net olarak ortaya çıkmaya başladı.

Bakın Fenerbahçe’ye (!)“Bilmem kaç maçtır yenilmiyormuş…” Acaba iyi oynadığından mı yenilmiyorlar? Hak ediyorlar mı?  Bu maçı gördükten sonra şüphelerim arttı.  Bizim Şükraniyespor da bu desteği alsa yenilmez!  İstanbul takımıysanız, gücün yetmiyorsa  bile hakem  devreye girer  maçın  son anlarında kırmızı kartlar fauller  ve hop  galibiyet cepte.  Ha keza Galatasaray’ında  ondan kalır tarafı yok. Her sene  bir yada iki İstanbul takımı yarışı devam ettirip  öyle veya böyle  şampiyonluğu kendi aralarında  paylaşıyorlar! TFF,  bu işin neresinde  derseniz  bence  organize eden kurum olması nedeniyle her zaman  tam merkezinde… Zavallı Anadolu takımları  ise ortada  bir o tarafa bir bu tarafa   oyun kurucuların verdiği rolü oynamaya çalışıyor!

 Düne kadar acaba düşermiyiz?  endişesinde olanBursaspor’umuzun karşısında  ecel terleri döken Fenerbahçe şampiyon olsa ne olur, olmasa ne olur.  Adaletin olmadığı,para  gücününve kişilerin dediğinin olduğu devam ettikçe  futbol dünyasındaki çirkeflikler hep devam edecek.

Saha içine  baktığımızda Bursaspor’un zincirlerinden boşanmış gibi rahat, stressiz  ve özgüveni yüksek karakterli bir oyun ortaya koydu.  Hafta içindeki antrenmana çıkmama ayıbından sonra bu tarz bir mücadele  gözlerimizi yaşarttı! Profesyonellik  para demek olsa da profesyonellerin  mücadelesinde  ve emek çabasında  kesinti olmaz. Maksimum  üst düzey mücadele  profesyonelliğin  düsturudur. Hukuken hakkını ararsın ve her türlü  mücadeleni yaparsın ama  hazırlıklarda ve saha içindeki mücadeleden kaçamazsın.  Yeşil Beyaz forma sadece renkleri ifade etmiyor. Bursa kültürünü, maddi ve manevi olarak  bir değeri temsil ediyor. Bu değerleri hiçe sayanların bu takımda  işi olamaz… Bu oyuncuların hepsini  göndermek gerek.

Barış’ın dizine basan Atıf’ı, Yusuf’u indiren Volkan’ı, Titi’ye yapılan faulü görmeyen hakem  Fırat Aydınus  sana edilen dualar! Sadece sana değil sülalene bile yeter… Bursa’nın ahını aldın. Umarım karşılığını misliyle görürsün.

Mustafa Er’in   yaptığı zorunlu hamleler, altyapı  patentli,  verimi oynadıkça artan  Furkan’ın efsane  golü  Bursaspor’u  ateşledi.  Ekran başında hepimiz gururlandık. Demek  ki ne varsa altyapıda var. Yeter ki iyi model  kalitelioyuncularla bu oyuncularımızı  yan yana  sahaya sürelim.

Bursaspor’u  çok hareketli bir kongre süreci bekliyor. Son iki yıldır yaşadıklarımızdan ders alan kadroların yönetmeye talip olmaları en büyük temennimizdir.  Çünkü başka Bursaspor yok.