Maç öncesi, Doğu Türkistan koreografisine valilik izin vermeyince Nihal Atsız’ın  "Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü" sözü ile bütünleşen AY-YILDIZ çalışması müthişti.  
Tebrikler Bursaspor taraftarı… 
İlk yarısı farklı ikinci yarısı farklı bir görüntü veren Bursaspor ikinci yarı için ümitlendirdi. Maç bittiği anda küme düşmüşçesine kendilerini çimlere atan hüzünlü oyuncularımızı görünce, Bursaspor’un bu sene ligde küme düşme tehlikesinin olmadığına inandım. Önüne gelen ve gidenin yendiği bu Fenerbahçe’yi yenemesek de oyuncularımızın savaşçı ruhu tesellimiz oldu. İki gol atma becerisi zayıf takımın mücadelesinde beraberlik çıktı. İyi oynamıyoruz ama iyi mücadele ediyoruz. Bu görüntü seyirciye umut verirken mutluluk veriyor.  
Ersun Yanal Fenerbahçe’yi hırslandırmış. Kavga dövüş top oynar hale gelen bir takım olmuşlar. Ne yapacaklarını bilmeyen oyuncu sürüsü. Mehmet Ekici yerine giren, sadece ayağına gelen topla oynamayı seven ama top rakipteyken gezinen Valbuena oyun anlayışıyla Bursaspor’un ekmeğine yağ sürdü. 
Bursaspor’da sorun adam eksiltecek oyuncumuzun azlığı. Risk alıp top kullanmak isteyen beğenelim veya beğenmeyelim bir tek Tunay var. Onun dışında saati saatine uymayan Lima. 
Var mı başka oyuncumuz? 
Takımımız rakipler karşısında devamlı saldırgan, atak oynayıp rakipler üzerinde baskı kuramazsa sonuç gelmez. Takımda enerji tüketimi üst seviyede ama üretim ve verimlilik diplerde.  Takım bana “acil on numara açığı” diye bağırıyor ama... Tahta kapalı! 
İkinci yarı gol kaçırma yarışına giren Bursaspor tribünleri hem coşturdu hem de çıldırttı. Kale sahasından rakip kaleye yapılan isabetsiz ve beceriksiz vuruşlar, ilk kez bir maçta 33 orta yapmamıza rağmen deniz dubası gibi olmuş kaleci Volkan’ı geçemeyen ya da auta giden toplar, daha neler neler!..
Bursaspor bu sezon belki de ilk kez kulübesinde çok alternatifliydi. Yusuf Erdoğan ve Lima hamlesi ve sonrasında Tunay’ın çıkarılarak  Sakho‘nun oyuna alınmasıyla Fener takım olarak  çöktü, yürüyemez hale geldi. Bu takımın son maçtaki Yusuf’a ihtiyacı var. 
Samet hoca istemeyerek de olsa bir puana razı oldu. Bu arada Samet Aybaba’nın yaptığı oyuncu değişiklikleri ile oyun sistemindeki  rötuşları bir puanı getirdi.  
Bu maçta dikkatimi çeken Bursaspor’da forma giyen 14 oyuncunun sadece 2 tanesinin altyapıdan olmasıydı. Onlardan biri kaptan Ertuğrul ve kaleci Muhammed. Sakatlar iyileşince gençlerin forma alması zor olacak gibi görünüyor. 
İkinci yarı süper bir Bursaspor izledik. Hırslı, istekli, agresif ve sahanın her yerinde koşan bir Bursaspor... Neden ilk yarıda aynı takımı göremiyoruz? 
Sorun nerede? 
Bunu da bırakalım yönetim bulsun...