Ülkemizin en önemli sorunlarından biri ne yazık ki işsizlik. 
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, işsizlik oranları 2019 yılının Mayıs ayında, geçen yılın aynı yılına göre yüzde 3,1 puan artışla, yüzde 12,8 oldu.
Bu rakamlar içerisinde dikkat çeken noktalardan biri de, genç işsizlik rakamları. Yine TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 15 – 24 yaş arası işsizlik oranı 23,3 oranında. 
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi ve Faveo Eğitim Danışmanlık ve İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, genç işsizlik oranının artmasında üniversite eğitiminin, iş dünyasıyla koordineli bir şekilde olmamasından kaynaklandığına dikkat çekiyor.
Gül, yaptığı açıklamada, genç işsizlerin üniversite mezunu olduğunu ancak mesleksiz olduğunu vurguluyor. 
Ailelerin çocuklarını yanlış yönlendirmesi ve bilinçsiz tercihler sonucu hangi üniversite ya da bölüm olduğuna dikkat etmeden, sadece puanı yettiği için üniversite bölümü seçen gençler, iş hayatına atıldıklarına ne yazık ki acı tabloyla yüzleşiyorlar.
Gül bu noktada üniversitelerdeki eğitimle ilgili sorunlara da değinerek, üniversite – sanayi işbirliğinin gerçek anlamda sağlanmasına ve üniversitelerin iş hayatına entegre olmasının zorunluluğuna dikkat çekiyor. 
Öğrenciler, gelecekte yapacakları mesleklerin uzmanlığını üniversite okurken kazanmalı ki, iş hayatına tamamen kalifiye, yetişmiş ve işe hazır olarak gelsin. Bunun için hem akademik olarak, hem de ailelerin ve gençlerin bilinçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirilmeli.

KAYAPA OSB’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
Bursa’nın en yeni Organize Sanayi Bölgesi olan Kayapa OSB’nin 2’inci Müteşebbis Heyet Toplantısı Bursa Valisi ve Kayapa OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yakup Canbolat başkanlığında, Heykel Valilik Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Kayapa OSB’de gelecek dönemde hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıda, Kayapa OSB’de organizasyon şeması oluşturularak, ihtiyaçlara cevap verebilecek kurumsal ve profesyonel bir ekip oluşturulması da kararlaştırıldı.
Toplantının sonunda ise Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy ve Kayapa OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili İlker Duran, Vali Canbolat’a, desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Umarız ki bu çalışmalar Kayapa OSB’nin değerli ve büyük bir sanayi bölgesi olması adına olumlu sonuçlar verir.

OSB’LERİN SCADA TALEBİ
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu ziyaretlerine devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret ederek, sanayicilerin enerjiyle ilgili taleplerini birinci ağızdan aktaran OSBÜK Yönetim Kurulu, son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya geldi.
Ziyaret hakkında bilgilendirmelerde bulunan OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, OSB’lerde 7/24 gözetimi sağlayarak, oluşabilecek sorunları önceden fark etmek ve tedbir almak için bir SCADA merkezi kurulması ihtiyacını Bakan Varank’a ilettiklerini söyledi. Gülmez, SCADA sistemiyle enerji takibi yaparak enerji tasarrufunun sağlanmasıyla birlikte işgücünden de tasarruf edilmesinin mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.